ZoekenMenu

Wist u dat...

Brandbeveiliging


Onderzoek naar woningbranden toont aan dat deze meestal worden veroorzaakt door de bewoners. Onvoorzichtigheid met vuur bij het branden van kaarsen, tijdens het koken (bakken, braden en roosteren) en tijdens het klussen en kinderen die met vuur spelen, zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in huis. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, vindt u in dit artikel belangrijke tips om de kans op een woningbrand te verkleinen.

Rookmelders


Als in uw woning rookmelders zijn geplaatst, gebruik deze dan ook. Een rookmelder is geen overbodige luxe. Vergeet niet de batterijen te vervangen als de melder aangeeft dat deze leeg zijn. U kunt ook zelf testen of de melder nog werkt; veel rookmelders zijn voorzien van een testknop, gebruik deze regelmatig.

Inbraakbeveiliging


Helaas wordt er elk jaar in Nederland op veel plaatsen ingebroken. Misschien is het u ook wel eens overkomen. Iedereen wil zich veilig voelen in zijn eigen huis. Een inbreker wil meestal snel zijn slag slaan. Door de woning beter te beveiligen kan de kans op inbraak verkleind worden. Alle woningen van PeelrandWonen zijn voorzien van inbraakwerend hang-en sluitwerk. Ook de nieuwbouw-en renovatieprojecten worden door PeelrandWonen voorzien van inbraakwerkend hang-en sluitwerk.

Terug naar boven