Peelrand Wonen

Duurzaamheidsvisie PeelrandWonen

Hoofdfoto
Datum: 22-11-2021

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit? Met deze vraag zijn we eind januari gestart. Een groep enthousiaste betrokkenen, waaronder meerdere huurders, waterschap Aa en Maas, gemeente Boekel, Ecodorp Boekel en ook verschillende ketenpartners, heeft met ons samengewerkt om te komen tot een mooie duurzaamheidsvisie. Ambitieus, haalbaar en met de huurder centraal. Zorgen dat woonlasten betaalbaar blijven en indien mogelijk zelfs dalen. Zodat de verduurzaming niet ten koste gaat van de betaalbaarheid, maar hier juist aan bijdraagt.

 

Samen hebben we ons afgevraagd welke richting we op willen en hoe we daar gaan komen. Daarbij is de duurzaamheidsvisie ontstaan, met als slogan:

 

“Natuurlijk” wonen zonder zorgen, goed voor mens en milieu, vandaag en morgen.

 

Een duurzame toekomst dus, waarin de huurder van nu en van morgen prettig kan wonen. Waarbij we de natuur omarmen en op een respectvolle wijze met het milieu omgaan.

 

In de praatplaat is in één beeld te zien op welke thema’s we ons de komende jaren richten: CO2 neutraal, klimaatadaptatie & biodiversiteit, circulair, milieubewust, duurzame bedrijfsvoering en aardgasloos. Daarbij zijn de verschillende doelen en maatregelen per thema beschreven.
Graag gaan we samen met elkaar deze duurzame richting op.

 

Duurzaamheidsvisie PeelrandWonen
Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven