ZoekenMenu

Sleuteluitgifte woningen Binnenhofke

Sleuteluitgifte woningen Binnenhofke

PeelrandWonen heeft 8 levensloopbestendige Nul-Op-de-Meterwoningen aan het Binnenhofke in Boekel opgeleverd. De aansluitende kijkmiddag was een groot succes waarbij uiteraard de toekomstige bewoners letterlijk in het zonnetje werden gezet en andere belangstellenden een kijkje konden nemen in deze mooie woningen.  Wij wensen alle bewoners heel veel woongenot toe!

Sleuteluitgifte boekweit2       Sleuteluitgifte Boekweit3

Bij deze levensloopbestendige woningen zijn de hoofdslaapkamer en de badkamer op de begane grond gesitueerd. De woonkamer met keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en het slaapgedeelte is aan de voorzijde gesitueerd. Door het feit dat de woningen ook daadwerkelijk aan een ‘Binnenhofke’ zijn gelegen, is er geen (doorgaand) verkeer.

 sleuteluitgifte Boekweit1

De woningen zijn All-electric, zodat geen gebruik wordt gemaakt van fossiele bronnen zoals aardgas. Alle woningen zijn extreem goed geïsoleerd zodat de warmtevraag van de woning heel laag is (vergelijkbaar met een goede winterjas). Zelfs de beglazing is uitgevoerd in drievoudig glas (triple-glas). De woningen zijn voorzien van vloerverwarming die wordt aangestuurd door een lucht-waterwarmtepomp. Het warm tapwater wordt geleverd door een boiler van 200 liter. Elke woning krijgt een CO2 gestuurde ventilatie en een warmteterugwinning vanaf de douche.
De energie die hiervoor nodig is wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak (PV-panelen). Het schuine dak ligt helemaal vol met PV-panelen. Het gedeelte plat dak is uitgevoerd als ‘Groen dak’.

Omdat we enkele bomen hebben moeten rooien en PeelrandWonen duurzaamheid erg belangrijk vindt, wordt het dak voorzien van mos-sedum plantjes. Hiermee geven we wat groen terug aan de omgeving, is het dak nog beter geïsoleerd en gaat het dak ook langer mee. Met de aanwezige zonnepanelen wekt de woning volledig zelf de benodigde elektriciteit op.

Naar het overzicht
Terug naar boven