ZoekenMenu

Dé woningstichting in de gemeente Boekel

Wmo aanpassing

WMO
Als u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf kunt doen, dan kan de gemeente Boekel u helpen. Deze hulp valt onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)
De hulp is erop gericht dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen. U kunt hiervoor contact op te nemen met de WMO-consulente van het Dorpsteam Boekel, Burgtstraat 34 (St. Petrus) te Boekel, via telefoonnummer (0492) 32 83 83 of via info@dorpsteamboekel.nl.

Soms moeten er in huis aanpassingen gedaan worden om zelfredzaam te blijven, deze aanpassingen vallen ook onder de WMO.

Grote woningaanpassingen zoals een traplift, uitbouw en verbouw van slaapkamer/badkamer etc.
Voor grote woningaanpassingen kunt u contact opnemen met de WMO-consulente van het Dorpsteam Boekel. Zij kijken samen met u welke aanpassing voor u het meest geschikt is. Mocht er een grote woningaanpassing nodig zijn, dan neemt de consulente van de gemeente contact op met ons om gezamenlijk te beoordelen of de aanpassing mogelijk is en wie uiteindelijk de aanpassing gaat realiseren en betalen.

Kleine woningaanpassingen zoals een verhoogd closet, handbeugels, drempelhulp, douchestoel, eenhendel keukenmengkraan, etc.
Kleine aanpassingen vallen ook onder de WMO, maar worden niet verstrekt en vergoed door de gemeente. U dient deze zelf aan te schaffen en aan te (laten) brengen.
Alle woningaanpassingen die u in uw huis door u zelf of door derden laat uitvoeren, dienen vóóraf bij PeelrandWonen aangevraagd te worden middels een ZAV-aanvraagformulier. Deze vindt u via
onze website peelrandwonen.nl/ik-huur/zelf-aangebrachte-voorzieningen.

Wilt u dat PeelrandWonen u helpt met het aanbrengen van een woningaanpassing? Dat kan!
PeelrandWonen is van mening dat de door u zelf aan te schaffen en uit te voeren kleine aanpassingen vanuit meerdere oogpunten geen gewenste situatie oplevert.
Wij bieden u daarom de mogelijkheid aan deze aanpassingen door ons aan te schaffen en te laten plaatsen. Hiervoor betaald u vooraf een vastgesteld bedrag aan PeelrandWonen, zodat wij de voorziening(en) kunnen bestellen en uiteindelijk aan kunnen (laten) brengen. Omdat wij prijsafspraken hebben gemaakt met de leverancier(s) heeft u naast goede kwaliteit ook een scherpe prijs voor de voorziening(en).

U vindt hieronder een lijst met allerlei mogelijke algemene voorzieningen in relatie tot de WMO die wij voor u kunnen aanschaffen en plaatsen.

Via het Wmo-voorzieningen aanvraagformulier kunt u aangeven welk artikel(en) u wenst.

Voorafgaand wordt de situatie door de technisch medewerker van PeelrandWonen beoordeeld en na akkoord en betaling vervolgens in opdracht genomen voor uitvoering.
Als PeelrandWonen uw aanvraag heeft goedgekeurd ontvangt u binnen 14 werkdagen van ons een akkoordbrief met daarin verdere uitleg. Tevens wordt daar vermeld dat u door middel van een eenmalige machtiging het bedrag voor het plaatsen van de voorziening aan ons kunt overmaken. Mocht u binnen twee jaar de aangepaste woning verlaten, ontvangt u een vooraf in de goedkeuringsbrief vastgesteld bedrag retour. Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

0492 - 32 44 05
Terug naar boven