ZoekenMenu

De heer en mevrouw Lok, 50 jaar trouwe huurders

Onlangs kon PeelrandWonen opnieuw een 50-jarig huurderschap begroeten. De heer en mevrouw Lok van Mouthoefsestraat 1 wonen al 50 jaar als huurder op dit adres. Ik ga op weg om een stukje geschiedenis te proeven van twee huurders van PeelrandWonen.

Ik bel aan en wordt hartelijk begroet. Wij nemen plaats aan de eettafel en er wordt koffie geserveerd. Ik kijk naar de muur en zie een foto hangen van de kinderen met de klein-kinderen. Een trotse vader en moeder, opa en oma. Het gesprek verloopt vlot, ik hoef maar weinig vragen te stellen. Ze praten enthousiast over het wonen in hun woning, maar beginnen met de weg daar naar toe.

“In november 1964 werd ons eerste kind (te vroeg) geboren. De woningen waren nog niet klaar. Er was geen gas en water moesten we uit de put halen. Er was wel een houtkachel aanwezig. Op dat moment woonden we in een noodwoning, een voormalige paardenstal. Ook hier moesten we water uit de put halen.

In januari 1965 verhuisden we met onze auto, een DKW. Daar aangekomen hadden we helaas geen hooi voor de kippen. Wij hebben ze toen maar alsnog geslacht!In onze nieuwe woning hadden wij veel ruimte. De woonkamer was met kokosmatten belegd. In die tijd werd de huur wekelijks op gehaald door Jan van Lanen, de politieagent van Huize Padua.  Aan de woonkamer zit een aanbouw vast. Deze heeft de heer Lok zelf gemetseld. Van beroep is hij meubelmaker, een vak dat hij 40 jaar heeft uitgeoefend. De heer Lok doet veel zelf. Zo hebben ze zelf een grotere badkamer aangelegd voor hun dochter. Hij is graag buiten. Nu regent het en dus timmert hij kastjes en schildert deze. Mevrouw Lok houdt zoveel mogelijk het huishouden zelf bij. Ze krijgt een beetje hulp, één keer per twee weken. Vorig jaar lagen ze samen in het ziekenhuis. Dat was een moeilijke tijd, maar nu gaat het weer goed. Ze houden van lekker eten. Ze gaan samen een keer per maand bij de Kokshoeve eten. Geregeld staat er dan vis op het menu.

PeelrandWonen kennen we niet zo goed. We zijn een keer op kantoor geweest voor inschrijving als woningzoekende. Je weet maar nooit hè. Nu willen ze nog niet verhuizen. Ze vinden dat oudere mensen vaak snel achteruitgaan als ze verhuizen; dus voorlopig niet.De service is goed. Als je belt komen ze meteen.”Mevrouw Lok is afgelopen jaar 80 jaar geworden. Meneer Lok wordt 77 jaar. Een gelukkig stel dat plezier in hun leven heeft. Ik bedank hen voor de koffie en het fijne gesprek.

Naar het overzicht
Terug naar boven