ZoekenMenu

Duurzame keukens

Sinds kort zijn alle keukenonderdelen bij PeelrandWonen gemaakt van duurzaam hout. Als maatschappelijke organisatie vinden wij het belangrijk dat we verantwoord met het milieu omgaan. Een beter milieu is immers de basis voor de toekomst. Door voortaan alleen nog maar keukens te plaatsen met het FSC-keurmerk (gemaakt van hout dat afkomstig is uit verantwoord geproduceerde bossen), dragen we bij aan bescherming van bossen in de hele wereld.

Wij werken daarvoor nauw samen met Bribus keukens. Bribus biedt – als eerste Nederlandse keukenfabrikant – een ecologisch keukenprogramma. Deze Bribus Eco-lijn bestaat uit lichtgewicht keukenkasten, waarbij de dek- en onderlaag zijn gemaakt van FSC®-spaanplaat. Hiertussen bevindt zich geperst granulaat van eenjarige gewassen zoals gras, vlas of resten van maisplanten. Zeer milieuvriendelijk dus, maar dankzij een gewichtsreductie van maar liefst 30% ook eenvoudiger te hanteren tijdens transport en montage. De gewichts reductie vergt ook minder brandstofgebruik en CO2 uitstoot tijdens het vervoer. De Bribus Eco keukens beschikken over dezelfde designmogelijkheden als regulier spaanplaat en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de EN 312 P2 en DIN E1 norm. Ook investeert Bribus in duurzame oplossingen, zoals het hergebruik van houtafval als brandstof voor hun verwarming en een wagenpark dat voldoet aan de modernste milieueisen. Met hun vrachtwagens mogen zij de keukens zelfs in de stadscentra lossen.

Op deze manier zorgen Bribus en PeelrandWonen voor mooie, kwalitatief goede keukens en geven wij tegelijkertijd ook invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Naar het overzicht
Terug naar boven