ZoekenMenu

Nieuwbouw Binnenhofke

Wie wil er wonen in de meest duurzame woningen van PeelrandWonen?

PeelrandWonen is gestart met de bouw van 8 levensloopbestendige ‘Nul Op de Meterwoningen’ aan het Binnenhofke (voorheen genoemd Irenestraat)  in Boekel.

Omdat het levensloopbestendig wonen betreft bevinden de hoofdslaapkamer en de badkamer zich op de begane grond. De woonkamer met keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en het slaapgedeelte is aan de voorzijde gesitueerd. Door het feit dat de woningen ook daadwerkelijk aan een ‘Binnenhofke’ zijn gelegen, is er geen (doorgaand) verkeer.

De woningen zijn ‘All-electric, zodat geen gebruik wordt gemaakt van fossiele bronnen zoals aardgas. Alle woningen zijn extreem goed geïsoleerd zodat de warmtevraag van de woning heel laag is (vergelijkbaar met een goede winterjas). Zelfs de beglazing is uitgevoerd in drievoudig glas (triple-glas). De woningen zijn voorzien van vloerverwarming die wordt aangestuurd door een lucht-waterwarmtepomp. Het warm tapwater wordt geleverd door een boiler van 200 liter. Elke woning krijgt een CO2 gestuurde ventilatie en een warmteterugwinning vanaf de douche. De energie die hiervoor nodig is wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak (PV-panelen). Het schuine dak ligt helemaal vol met PV-panelen. Het gedeelte plat dak is uitgevoerd als ‘Groen dak’. Omdat we enkele bomen hebben moeten rooien en PeelrandWonen duurzaamheid erg belangrijk vindt, wordt het dak voorzien van mos-sedum plantjes. Hiermee geven we wat groen terug aan de omgeving, is het dak nog beter geïsoleerd en gaat het dak ook langer mee.

Met de aanwezige zonnepanelen wekt de woning volledig zelf de benodigde elektriciteit op. Naast de elektriciteit die nodig is voor de installatie heeft de bewoner de beschikking over een gegarandeerde energiebundel die voldoende moet zijn voor het dagelijks gebruik (opladen telefoon, Tv etc.). Voor deze energie betaald de bewoner een vast bedrag van € 92 per maand aan PeelrandWonen; dit noemen we de ‘energieprestatievergoeding’.  De woningen hebben wel een normale energieaansluiting voor de levering van elektriciteit echter wordt alleen maar energie afgenomen van de energiemaatschappij op het moment dat de woning onvoldoende opwekt of bewoners meer elektriciteit nodig hebben dan vooraf is overeenkomen. Het kan dus zijn dat de woning in de wintermaanden of bij donkere dagen minder opwekt dan men op dat moment nodig heeft, echter op zonnige dagen wekt de woning weer meer energie op dan nodig. Dit moet uiteindelijk resulteren in de ‘Nul Op de Meter’. De bewoner kan straks zelf inloggen op een portaal (internet), waarop men zelf kan zien wat er is opgewekt aan energie en wat er is gebruikt.

Voorafgaande aan de bewoning worden de bewoners uitgebreid geïnformeerd en ziet men het hopelijk als een uitdaging om juist minder te gebruiken. Bij minder verbruik krijgt de bewoner aan het eind van het jaar geld terug van de energieleverancier.

De oplevering van deze prachtige woningen staat gepland rond oktober 2017.
De woningen worden in mei 2017 geadverteerd.

De globale plattegronden van deze woningen vindt u op de link
https://cdn1.peelrandwonen.nl/uploads/Editor/nieuwbouw/2016-37-plattegronden-5-woningen.pdf

Naar het overzicht
Terug naar boven