ZoekenMenu

Onderhoudswerkzaamheden voorjaar 2015

Voor PeelrandWonen staan er dit voorjaar een aantal grotere onderhoudsprojecten gepland.Zo gaan we in een complex in de Mouthoefsestraat en de Luciusstraat de daken vernieuwen. Hierbij worden de daken voorzien van hoogwaardige dakisolatie, worden de goten en de hemelwaterafvoeren vernieuwd en gaan we de schoorstenen renoveren. Bij deze woningen zijn recent ook de kozijnen vernieuwd zodat de buitenschil van de woningen flink is verbeterd.

Verder staat er ook voor dit voorjaar kozijnvervanging op het programma voor de woningen aan de Eiken en de Bosberg, de woningen in de Beuken en de woningen in de Burgemeester Schafratstraat. In de woningen aan de Burgemeester Schafratstraat worden houten kozijnen aangebracht door het bedrijf G&K. In de Eiken en Bosberg komen kunststof kozijnen door het bedrijf Transcarbo en in de Beuken eveneens kunststof kozijnen door het bedrijf Driessens-Verhagen. In relatie tot de kozijnvervanging wordt ook een asbestsanering uitgevoerd.

Naast deze werkzaamheden is op dit moment ook de jaarlijkse schilderbeurt in uitvoering door het bedrijf G&K uit Gemert. Hierbij letten we niet alleen op de technische kwaliteit maar ook het gevelbeeld. Zo hebben wij in de Wilgen het metselwerk een andere kleur gegeven en zijn de kleuren van de kozijnen in de Burgtstraat gewijzigd.

De firma Van den Broek uit Boekel is bezig met de nieuwe bestrating in de Kloosterlaan. Het eerste gedeelte vanaf de Rutger van Herpenstraat wordt niet vernieuwd aangezien dit voor de helft eigendom is van de vereniging van eigenaren uit de Kapelstraat. De vereniging van eigenaren heeft er helaas voor gekozen dit gedeelte niet te laten vernieuwen maar te laten herstraten met de bestaande straatstenen.

De hierboven beschreven werkzaamheden willen wij afronden voor 1 juli 2015. Dit om nog gebruik te kunnen maken van het BTW-voordeel. Door deze financiële ruimte kunnen we een aantal extra werkzaamheden uit laten voeren. Zo denken we er over na om nog dit jaar de normale verlichting in de gebouwen aan de Kloosterlaan te vervangen door LED-verlichting.

Na 1 juli aanstaande volgen er nog meer kleinere onderhoudswerkzaamheden. Echter deze zijn minder ingrijpend. Tevens gaan we dan ook de onderhoudsplanning voor het komend jaar c.q. komende jaren weer actualiseren.

Naar het overzicht
Terug naar boven