ZoekenMenu

Uitkijkwoningen Boekel en Venhorst

13 gasloze Uitkijkwoningen voor kleine huishoudens.

Op dinsdag 3 juli 2018 hebben we in Venhorst 4 kleine woningen laten plaatsen. Deze woningen zijn in de werkplaats van Barli B.V. in Uden opgebouwd.

De woningen die Barli door Leenders Architecten uit Uden heeft laten ontwerpen, sluiten aan op de grote vraag die er is vanuit de markt. Kleine woningen voor 1 tot 3 personen waarbij de nadruk ook ligt op duurzaamheid in relatie tot kwaliteit van wonen. Wat hierbij niet minder belangrijk is, is dat de woningen onder de eerste aftoppingsgrens worden verhuurd waardoor de woningen dus juist geschikt zijn voor sociale verhuur.

Bijzondere woningen

De woningen zijn bijzonder, omdat op de eerste verdieping de keuken en de woonkamer is gelegen en op de begane grond twee slaapkamers met een badkamer en technische ruimte. We noemen dit tegenwoordig bewust een technische ruimte omdat de techniek van deze zogenaamde ‘Nul Op de Meterwoningen’ (NOM-woningen), uitgebreider is dan bij de meeste traditionele woningen. De NOM-woningen hebben geen gasaansluiting en zijn voor wat betreft de elektriciteitsopwekking zelfvoorzienend. Dit komt omdat het dak vol ligt met zonnepanelen. Als de bewoners zuinig / bewust omgaan met het gebruik van elektriciteit moet men aan het eind van het jaar uitkomen met de zelfopgewekte energie. Verbruikt men meer, betaald men bij, verbruikt men minder, krijgt men geld terug van de energieleverancier. De woningen hebben namelijk gewoon een aansluiting op het elektriciteit netwerk.

Wat deze woningen ook bijzonder maakt is dat deze woningen volledig zijn afgewerkt. De vloeren zijn voorzien van een PVC vinyllaminaat, de wanden afgewerkt zijn met een glasweefsel behang en de plafonds zijn gewit. Ook zijn alle ruimten natuurlijk voorzien van LED – verlichting wat de eerste besparing oplevert. Verder is de keuken voorzien van energiezuinig inbouwapparatuur. Voor de  toekomstige bewoners wil dit zeggen dat men aan deze afwerkingen geen veranderingen mag aanbrengen en bij vertrek uit de woning de woning moet worden opgeleverd zoals op het moment dat men de woning ging bewonen. Dit wordt nadrukkelijk opgenomen in het huurcontract.

Voor alle voorzieningen en het opwekken van elektriciteit betaalt de bewoner servicekosten, die samen met de huur de maandelijkse woonlasten vormen. Deze totale woonlasten liggen net boven de € 600 per maand.

Op de hoek Grootveld / Donkstraat worden direct na de bouwvak 9 exact dezelfde woningen geplaatst. Deze locatie biedt qua ruimte nog meer mogelijkheden om het project optimaal te doen slagen. De bewoners van deze woningen hebben in tegenstelling tot de woningen aan het Kerkpad meer ruimte voor en achter de woningen. Waar de bewoners op het Kerkpad een kleine eigen tuintje hebben, wordt op de locatie Grootveld een gezamenlijke tuin gecreëerd. Bewoners hebben wel allemaal een eigen terras. De 9 uitkijkwoningen op het Grootveld worden in een groene omgeving opgenomen waardoor we een optimale beleving en kwaliteit van wonen creëren.

Wij zijn van mening dat we met deze woningen onze slogan “partner in duurzaam wonen” eer aan doen!

Naar het overzicht
Terug naar boven