Peelrand Wonen

Huurtoeslag 2022 aanvragen kan nog tot 1 september 2023

Hoofdfoto
Datum: 21-08-2023

Ruim 1 op de 10 huishoudens met recht op zorgtoeslag of huurtoeslag vraagt deze niet aan. Daarom roept de belastingdienst iedereen die in 2022 geen zorgtoeslag of huurtoeslag kreeg op om te checken of zij er nog recht op hebben. En de toeslag uiterlijk 1 september 2023 aan te vragen. 

Toeslagen
Huurtoeslag en zorgtoeslag is geld dat u kunt krijgen van de overheid om een deel van uw huur en zorgkosten te betalen. Of u dit krijgt en hoeveel, hangt onder andere af van uw inkomen. Vaak denken mensen dat ze geen recht hebben op toeslagen, terwijl dit wel zo is.

Maak een proefberekening

Wilt u weten of u een toeslag kunt krijgen? Maak eens een proefberekening over 2022. Dat is makkelijk te controleren want u weet nu precies hoe uw situatie er in 2022 uitzag. Bijvoorbeeld hoeveel u verdiende en hoeveel huur u hebt betaald. Blijkt dat u nog recht hebt op toeslag? Dan kunt u deze meteen aanvragen met Mijn toeslagen. Doe dit uiterlijk 1 september, anders kan dat niet meer voor 2022.

Geef veranderingen altijd door

Goed om te weten: als u huurtoeslag of zorgtoeslag over vorig jaar aanvraagt, krijgt u automatisch ook toeslag in 2023. Controleer daarom ook uw gegevens voor 2023. Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld doordat u nu meer verdient? Pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen.

Denkt u dat u alleen in 2022 recht had op toeslag? Zet de toeslag dan stop vanaf 31 december 2022. Zo zorgt u ervoor dat u later geen toeslag hoeft terug te betalen.

Hulp nodig?

Lukt het aanvragen niet? Of hebt u vragen? Soms kan het fijn zijn als iemand met u meekijkt. Zoals van een familielid, vriend of een van onze medewerkers van de Belastingtelefoon. Kijk voor meer informatie bij Kan ik hulp krijgen bij het regelen van mijn toeslag? Daar vindt u onder andere welke persoonlijke hulp er bij u in de buurt is. Let er wel op dat u het wachtwoord van uw DigiD nooit aan iemand anders geeft.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven