Peelrand Wonen

Oplevering nieuwbouwwoningen Breukzone

Hoofdfoto
  • Bewoners Breukzone
  • Willy ontvangt de sleutel
  • Ontmoeting in de woning
  • Sleuteluitreiking bewoners Breukzone
  • De 7 woningen
  • Achtertuinen
  • De nieuwe bewoners
Datum: 27-02-2024

Boekel is zeven sociale huurwoningen rijker! Op dinsdag 27 februari ontvingen de bewoners de sleutel van de nieuwbouwwoningen aan de Breukzone. Tijdens een feestelijke lunch maakten de bewoners vast kennis met elkaar.

Levensloopbestendig

De woningen zijn levensloopbestendig, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping is nog een kamer en ruimte voor de installaties. Enkele jaren geleden realiseerde Hendriks Coppelmans dit type woning al aan het Binnenhofke in Boekel.

Doorstroom vanuit eengezinswoning naar gelijkvloerse woning
Net als bij de Kloosterhof maakten enkele huurders gebruik van de doorstroomregeling van PeelrandWonen. Gezien hun leeftijd en gezondheid verhuizen zij naar deze kleinere, praktische woning. Deze mensen laten een eengezinswoning achter, die daarmee weer beschikbaar komt voor andere woningzoekenden. Zo komt er weer wat beweging op de woningmarkt van Boekel en Venhorst.

Buren ontmoeten elkaar

Begin deze maand kregen de nieuwe huurders al een rondleiding door de nieuwe woning. Ook maakten de nieuwe buren alvast kennis met elkaar. ”Het voelt hier gelijk goed” gaf een blije huurder aan. Ook bij deze sleuteluitreiking was er een gezellig ontmoetingsmoment met koffie en een Brabants worstenbroodje.

Flora, fauna en energie

De woningen liggen op een groene plek in Boekel, langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. Ook aan de vogels is gedacht. In de woningen zijn nestkastjes ingebouwd, zodat de vogels een veilige broedplek hebben. De woningen zelf zijn nul-op-de-meter, wat betekent dat ze duurzame installaties (o.a. bodemwarmtepomp en mechanische ventilatie) en zonnepanelen hebben. Daarmee wekken ze net zo veel energie op als ze verbruiken. Daardoor hebben de bewoners voorspelbare energielasten. Door de toevoeging van groene mos-sedum op de platte daken van de uitbouw wordt de uitstoot van CO2 deels gecompenseerd.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven