Peelrand Wonen

Huurverhoging 2024: inkomensindicatie Belastingdienst

Hoofdfoto
Datum: 05-03-2024

De huurverhoging 2024 komt er aan. Ieder jaar ontvangt u van ons een voorstel voor het verhogen van uw huur. Daarvoor vragen wij inkomensindicaties op bij de Belastingdienst voor al onze sociale huurwoningen. PeelrandWonen heeft gebruik gemaakt van de Belastingdienst-service voor het aanvragen van inkomensindicaties. Wanneer wij uw indicatie van uw inkomen hebben opgevraagd, ontvangt u hierover schriftelijk bericht van de Belastingdienst. 

Wat geeft de Belastingdienst aan ons door?
Niet uw precieze inkomen, alleen in welke inkomenscategorie u valt. De Belastingdienst geeft ons 4 indicaties: een laag, hoog middeninkomen, een hoog inkomen of onbekend. 

Waarom vragen we dit op?
We gebruiken deze inkomensindicaties om vast te stellen of u op 1 juli 2024 een reguliere huurverhoging of een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt. Natuurlijk houden wij rekening met de maximale toegestane huurprijs van uw woning.

Wat kunt u met de brief?
U hoeft verder niets te doen met de brief. De Belastingdienst geeft hiermee aan dat wij deze gegevens hebben opgevraagd. Krijgt u dit jaar een huurverhoging, dan ontvangt u vóór 1 mei een brief van ons met het voorstel.

Meer informatie over de huurverhoging 2024 verschijnt binnenkort op onze website.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven