Peelrand Wonen

Ook in coronatijd hoge waardering huurders voor woningcorporaties

Hoofdfoto
Datum: 25-11-2020

Aedes (vereniging voor woningcorporaties) beoordeelt en vergelijkt jaarlijks de prestaties van woningbouwcorporaties in Nederland met elkaar en maakt deze inzichtelijk. Zo weten corporaties - en hun omgeving - hoe ze het doen en waar nog aandachtspunten liggen. Dit jaar heeft maar liefst 97% van alle corporaties in Nederland meegedaan. Ondanks corona zijn de prestaties dit jaar op veel gebieden opnieuw verbeterd. Het oordeel van huurders over de dienstverlening is op hoog niveau gebleven. Het oordeel van huurders over reparaties is verbeterd. Daarnaast zijn de woningen duurzamer geworden en zijn corporaties meer gaan investeren in woningverbetering.

Resultaten PeelrandWonen
Uit de benchmark blijkt dat huurders onze dienstverlening waarderen. Huurders die een woning betrekken geven ons gemiddeld een 7,7. Dat is lager dan u van ons gewend bent. Als kleine woningcorporaties hebben wij dan ook niet heel veel huurders die een nieuwe woning betrekken en dan kan 1 slechte beoordeling het gemiddelde al behoorlijk omlaag trekken. Helaas is dat precies wat dit jaar gebeurd is. 

Huurders met een reparatieverzoek beoordelen ons gemiddeld met een 8,2. Dit cijfer is ten opzichte van een 7,3 in 2018 flink gestegen. Deze stijging was met name merkbaar toen wij de reparatieverzoeken ondergebracht hebben bij Van der Meijs Renovatie en Onderhoud. Complimenten gaan dan ook uit naar deze samenwerkingspartner.

En huurders die bij ons vertrekken geven ons een 8,3. Ook op het thema ‘duurzame woningen’ scoren we hoger dan het landelijke gemiddelde. Het liefst kijken we in onze persoonlijke benadering verder dan de cijfers, maar dit geeft toch een mooi beeld waar wij trots op zijn. Uiteraard blijven we kritisch en proberen we elke dag om dichter bij onze dromen te komen. Heb je dus tips of suggesties voor ons. Dan zijn ze altijd welkom!  

Hier lees je meer over de Aedes benchmark 2020.
Hier lees je meer over de prestaties van PeelrandWonen.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven