Peelrand Wonen

Appartementengebouw De Run is klaar

Hoofdfoto
  • Appartementengebouw Ter Rhunnen
  • oplevering
Datum: 17-12-2020

De nieuwe bewoners van de 15 appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel kunnen de aankomende kerstvakantie goed besteden, want hun woningen zijn vandaag opgeleverd. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden bouwde het appartementengebouw in opdracht van PeelrandWonen. De bouw startte in maart, aansluitend aan de oplevering van de eengezinswoningen die Hendriks Coppelmans en PeelrandWonen eerder realiseerden in de wijk.

 

Conceptmatig bouwen leidt tot betaalbare huurprijs

Het appartementengebouw telt drie woonlagen met 15 driekamerappartementen. De appartementen zijn gebaseerd op het (af)TOPappartement, een doordacht concept van Hendriks Coppelmans. De appartementen hebben een uitgekiende indeling, een overdekte buitenruimte en een aparte berging. Door een slimme bouwmethode zijn ze snel te realiseren. Deze manier van ontwikkelen en bouwen leidt tot een betaalbare huurprijs onder de sociale huurgrens. Het gebouw in De Run is ontworpen door Bulkens Architecten. Het ontwerp sluit aan bij de eerder opgeleverde eengezinswoningen. Alle woningen in het plan zijn nul-op-de-meter en wekken daarmee hun eigen energie op.

 

Betaalbaar wonen in Boekel

In Nederland is er een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een geschikte woning vinden wordt daardoor steeds lastiger. PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans vinden het daarom belangrijk dat er nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd. Door gebruik te maken van bestaande concepten realiseerden zij dat in Boekel eerder al aan het Binnenhofke. De afgelopen twee jaar werd daar een vervolg aan gegeven in De Run met de bouw van 11 eengezinswoningen en vervolgens dit appartementengebouw.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven