Peelrand Wonen

Lekkages door smeltwater

Hoofdfoto
Datum: 14-02-2021

Deze winterse periode is gestart met flink wat stuifsneeuw in combinatie met een harde wind. Hierdoor is het sneeuw ook onder de dakpannen gewaaid, waar het water bij een normale regenbui nooit komt. Wanneer dit gaat smelten ontstaan met name bij dakramen en dakkapellen lekkages. 

Maar ook in andere situaties (bij bijvoorbeeld platte daken) zijn lekkages te verwachten. Het sneeuw op uw dak gaat smelten, terwijl dakgoten en hemelwaterafvoeren nog bevroren zijn. Hierdoor kan het water niet goed weglopen en zoekt dit een andere weg. 

Hoe goed wij ook begrijpen dat dit vervelend is, hebben wij hier helaas geen oplossing voor. Het is in deze periode een veel voorkomend probleem dat tijdelijk van aard is. Wij adviseren u om het water zoveel mogelijk direct op te vangen met emmers en handdoeken.

Wat in ieder geval niet te doen?

  • Wij raden u in ieder geval aan om niet zelf het dak op te gaan. De daken zijn nog glad en hiermee bestaat alleen de kans dat het dak meer schade op loopt.
  • Ga niet met een ladder de goten schoonmaken. Op de grond ligt veelal ook nog sneeuw of ijs en voor u het weet schiet de ladder weg.

Wat als de lekkage na de dooi blijft bij een regenbui?

  • Dan is er helaas toch iets definitief beschadigd in de winterse periode. Neem dan contact met ons op voor een reparatieverzoek, maar in de meeste gevallen zal de lekkage al verdwenen zijn als alles ontdooit is.
Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven