Peelrand Wonen

Rookmelders in alle woningen

Hoofdfoto
Datum: 17-11-2021

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit dus ook voor bestaande bouw. Dat betekent dat wij in alle woningen rookmelders gaan aanbrengen. Woningen die gebouwd zijn na 2003 kunnen we overslaan.

Vanaf 22 november 2021 start firma Kemkens in opdracht PeelrandWonen met het plaatsen van de juiste rookmelders in alle huurwoningen. Zij verwachten circa 3 maanden nodig te hebben om alle woningen te voorzien van de juiste rookmelders.
Kemkens komt bij u zonder afspraak aan de deur. Bent u niet thuis dan ontvangt u een briefje met een telefoonnummer van de monteur om een afspraak te maken. 
U bent verplicht medewerking te verlenen aan deze werkzaamheden.

Wat gaan we doen?

  • Op elke woonlaag installeren we één rookmelder in de verkeersruimte
    • Begane grond of etage woning:                                   1 rookmelder
    • Eengezinswoning met zolder (vlizotrap):                      2 rookmelders
    • Eengezinswoning met zolder (vaste trap):                   3 rookmelders
  • Rookmelders die al in de woning aanwezig zijn komen te vervallen


Het kost u niets, wij zijn verantwoordelijk voor het ophangen en onderhouden van deze rookmelders. We vervangen de rookmelders (of batterij) dus ook als dat nodig is.

Het enige wat we van u vragen is om de monteur binnen te laten als hij de rookmelders op komt hangen!

Waarom?
Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het verplichten van rookmelders in alle woningen heeft als doel 'het redden van levens'. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Op de website Veiligheidstips (rookmelders.nl)staan allerlei veiligheidstips om het risico op brand te beperken.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven