Peelrand Wonen

Opvragen inkomensgegevens Belastingdienst

Hoofdfoto
Datum: 27-03-2023

PeelrandWonen heeft gebruik gemaakt van de Belastingdienst-service voor het aanvragen van inkomensindicaties. Wij gebruiken deze indicaties om de hoogte te bepalen van de inkomensafhankelijke huurverhoging en ook voor de éénmalige huurverlaging 2023.

Wanneer wij uw indicatie van uw inkomen hebben opgevraagd, ontvangt u hierover schriftelijk bericht van de Belastingdienst. Het kan dus voorkomen dat u 2 brieven heeft ontvangen van de Belastingdienst. 

Waarom vragen we dit op?
De Belastingdienst geeft ons 3 indicaties.  We ontvangen geen inkomensbedragen, alleen of u een laag, hoog middeninkomen of een hoog inkomen heeft.
We gebruiken deze inkomensindicaties om vast te stellen of u op 1 juli 2023 een huurverhoging of huurverlaging krijgt. En hoe hoog uw huurverhoging wordt. Natuurlijk houden wij rekening met de maximale toegestane huurprijs van uw woning.

Wat kunt u met de brief?
U hoeft verder niets te doen met de brief. De Belastingdienst geeft hiermee aan dat wij deze gegevens hebben opgevraagd. Krijgt u dit jaar een huurverhoging, dan ontvangt u vóór 1 mei een brief van ons. 
Komt u in aanmerking voor huurverlaging, dan ontvangt u ons voorstel uiterlijk in de maand mei.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven