Peelrand Wonen

Nieuws

Inkomensgrenzen en Passend toewijzen 2022

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2022. De overheid heeft regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €763,47) Lees meer »

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen samen verder aan de Kloosterlaan in Boekel

Geschreven op

De jarenlange samenwerking van woningcorporatie PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep wordt voortgezet aan de Kloosterlaan in Boekel. Daar verschijnen volgend jaar 20 sociale huurwoningen, op een mooie groene plek in de buurt van de Peelrandbreuk. Lees meer »

Duurzaamheidsvisie PeelrandWonen

Geschreven op

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit? Met deze vraag zijn we eind januari gestart. Een groep enthousiaste betrokkenen, waaronder meerdere huurders, waterschap Aa en Maas, gemeente Boekel, Ecodorp Boekel en ook verschillende ketenpartners, heeft met ons samengewerkt om Lees meer »

Rookmelders in alle woningen

Geschreven op

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit dus ook voor bestaande bouw. Dat betekent dat wij in alle woningen rookmelders gaan aanbrengen. Lees meer »

Enquête erfafscheiding

Geschreven op

Afgelopen zomer is er een prijsvraag gehouden waarin we huurders gevraagd hebben hun woondroom in te sturen. Het winnende idee is: ‘Betaalbare brandveilige schuttingen tussenin mijn tuin”. Vanuit onze duurzaamheidsvisie gaat de voorkeur uit naar erfafscheiding die, naast privacy, aanvullende Lees meer »

Meepraten over de verdeling van woningen?

Geschreven op

Regelmatig leest u in het nieuws dat er een groot gebrek aan woningen is en wachttijden oplopen. Hoe zit dat voor de sociale huurwoningen in de gemeente Boekel? Wat bepaalt de volgorde voor het toewijzen van een woning? En is dit nog allemaal eerlijk of zouden wij dit op een andere manier moeten doen? Lees meer »

Gezellige drukte tijdens Burendag!

Geschreven op

Vorige week was het Burendag, tijd om weer eens bij elkaar te komen! Daarbij kon op deze dag meteen invulling worden gegeven aan de woondroom die door bewoners van de Kloosterlaan eerder was ingestuurd: meer vrolijke vogelhuisjes voor huurders. Een idee dat gezien het aantal stemmen door meerdere huurders werd gedeeld! Lees meer »

Tipbericht voor woningzoekenden

Geschreven op

U zoekt een huurwoning en u wilt graag op de hoogte gehouden worden van het woningaanbod. Meld u dan nu aan voor een tipbericht! Log in op uw woningzoekenden account. In uw account geeft u vervolgens aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Komt er een beschikbare huurwoning op www.peelrandwonen.nl? Dan ontvangt per e-mail een tipbericht. Lees meer »

Uitnodiging Burendag

Geschreven op

Verschillende huurders hebben aangegeven graag vrolijke vogelhuisjes te willen. Daarom organiseren we op Burendag een gezellige middag waarop we samen vogel- en insectenhuisjes gaan beschilderen. We nodigen u hierbij van harte uit! Ook als u langs wilt komen voor de gezelligheid bent u uiteraard van harte welkom! Lees meer »

De winnende woondroom is geworden ...

Geschreven op

Dat bleek nog niet zo makkelijk. Er waren zoveel mooie en leuke woondromen ingestuurd dat de jury het al moeilijk vond hier 4 woondromen uit te selecteren. Nu bleek het opnieuw een lastige keuze, want jullie stemmen lagen bijzonder dicht bij elkaar! Met maar een enkele stem verschil is de winnende woondroom: Lees meer »

We bereiden ons voor op ……. zonnepanelen!

Geschreven op

Momenteel liggen er vaak al zonnepanelen op nieuwbouwwoningen, maar is dit nog lang niet altijd het geval op bestaande bouw. Hartstikke zonde, want zonnepanelen zijn een effectieve manier om woonlasten én onze CO2 uitstoot te verlagen. Momenteel zijn we aan het uitzoeken welke woningen geschikt zijn voor het installeren van zonnepanelen. Lees meer »

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Geschreven op

Had u vorig jaar recht op huurtoeslag, maar heeft u het toen niet aangevraagd? U heeft nog tot 1 september 2021 om met terugwerkende kracht toeslag aan te vragen over 2020. Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Lees meer »

Bijna zestig woondromen in de bus

Geschreven op

Tot eind mei konden de huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen. Bij alle huurders was daarvoor een kaart in de bus gevallen vergezeld van een aantal stickervellen. Met de woorden op die stickers konden zij hun woondromen verwoorden. Dat leverde bijna zestig reacties op. Lees meer »

Hoe houd ik mijn woning koel(er)?

Geschreven op

We merken het allemaal; de Nederlandse zomers worden steeds warmer. Zowel de frequentie, duur en intensiteit van warme periodes en hittegolven nemen toe. Voor sommigen een feestje omdat het vakantie in eigen land betekent, voor anderen een ramp omdat het kwik in huis de pan uit rijst. Hoe kunnen we het beste Lees meer »

P(l)akkende gedachten over wonen

Geschreven op

Tot vrijdag 21 mei konden huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen en zo kans maken op realisatie van hun woondroom én een zeer energiezuinige wasmachine. Bijna 60 huurders maakten van deze kans gebruik. Vorige week kwam de jury bijeen. Lees meer »

Opruimdag in de straat

Geschreven op

Dit jaar isoleren wij diverse woningen aan De Hazelaars, De Wilgen en De Essen in Boekel en De Koekoeksbloem in Venhorst. En om met de werkzaamheden overal goed bij te kunnen, organiseerden Hennie en Ingrid in de straat een opruimdag. Lees meer »

Win je woondroom én een wasmachine

Geschreven op

PeelrandWonen weet dat je de beste ideeën over wonen bij de huurders vindt. Zij zijn immers elke dag in hun huis, straat en wijk. Zij kennen alle details van hun woonomgeving. Het is een wedstrijd en voor ons vooral een manier om te horen wat er allemaal leeft onder de huurders. Lees meer »

Géén huurverhoging in 2021

Geschreven op

Goed en kort nieuws: Voor alle huurders van PeelrandWonen geldt dat zij dit jaar geen voorstel krijgen voor verhoging van de huur! Uw huurprijs blijft gelijk of wordt zelfs lager. Om wonen betaalbaar te houden voor iedereen komt een aantal huurders dit jaar zelfs in aanmerking voor een verlaging van de huur. Lees meer »

Lekkages door smeltwater

Geschreven op

De temperatuur komt weer boven de nul graden en het gaat dooien. Daarbij kunt u overlast hebben van lekkages. Helaas kunnen wij daar niks aan doen. Het is eenmalig. Vang het water zoveel mogelijk op met handdoeken, emmers en dweilen. Blijft de lekkage na de dooi? Neem dan contact met ons op. Lees meer »

Doet u ook mee met Warmetruiendag?

Geschreven op

Vandaag is het Warmetruiendag. Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En natuurlijk gaan wij door met het isoleren van onze woningen, maar de échte impact maken wij samen. Lees meer »

Terug naar boven