Peelrand Wonen

Nieuws

Eerste proefwoning met batterij

Geschreven op

Hendriks Coppelmans heeft in samenspraak met PeelrandWonen en een bewoner op 29 januari bij een nieuwe woning aan de Kloosterlaan een 10 kw batterij geplaatst. De accu zorgt ervoor dat de energie die de woning opwekt, maar niet gebruikt, opslaat om op een later moment alsnog te gebruiken. Lees meer »

Externe vertrouwenspersoon

Geschreven op

PeelrandWonen heeft Karen Hulsman-Sebastian als externe vertrouwenspersoon gevraagd. Hier lees je wat deze rol inhoud en wat ze voor huurders, belanghouders en medewerkers kan betekenen. Lees meer »

Uw post digitaal

Geschreven op

Steeds meer mensen vinden het fijn om per e-mail geïnformeerd te worden. PeelrandWonen wil zo veel mogelijk brieven digitaal versturen. U kiest zelf voor post of e-mail. Vanaf maandag 15 januari 2024 ontvangen huurders waarvan wij een e-mailadres hebben een e-mail om uw voorkeur voor post of e-mail aan te geven. Lees meer »

Nieuwbouwproject Breukzone te huur

Geschreven op

Het nieuwbouwproject Breukzone bestaat uit 7 grondgebonden woningen. De woningen zijn in aanbouw en de oplevering is gepland medio maart 2024. U kunt vanaf dinsdag 9 januari 2024 tot en met maandag 15 januari 2024 reageren op de woningen in het woningaanbod. Lees meer »

Fijne feestdagen / Kantoor gesloten

Geschreven op

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Ons kantoor is van maandag 25 december tot en met vrijdag 5 januari gesloten! Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Voor spoedmeldingen kunt u naar ons gewone nummer bellen: 0492 - 32 44 05. Via het keuzemenu wordt u dan met de juiste organisatie doorverbonden. Lees meer »

Prestatieafspraken 2024

Geschreven op

Jaarlijks maken we "prestatieafspraken" met Huurdersraad Onder de Pannen, de gemeente Boekel en PeelrandWonen. Dit zijn afspraken om wonen voor de sociale doelgroep mogelijk te maken. Onder goede omstandigheden. Ofwel wonen zonder zorgen. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend Toewijzen 2024

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2024. De overheid heeft de regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met € 879,66) Lees meer »

Sleutels overhandigt aan bewoners Wingtapper

Geschreven op

Een bijzonder moment voor de bewoners van de 4 nieuwbouw woningen aan de Wingtapper. Op donderdag 7 december ontvingen zij de sleutels van hun nieuwe woning. De 4 woningen liggen in de wijk Voskuilen in Venhorst. De productie van de woningen in de fabriek van Barli Uden is na de zomer 2023 gestart. Het zijn circulaire, duurzaam gebouwde woningen. Lees meer »

Buurtkoffie, warme chocomel en pepernoten

Geschreven op

"Lekker even opwarmen met warme chocomel" Een mooie reden om even aan te kloppen bij PeelrandWonen. Ook de Huurdersraad en het Dorpsteam stonden paraat in de partytent op het St Agathaplein. Vandaag natuurlijk pepernoten voor alle inwoners. En ondertussen een goed gesprek over wat er speelt en leeft in ieders buurt. Kom je volgende keer ook? Het is op dinsdag 5 maart 2024. Lees meer »

Peelkrant december 2023

Geschreven op

Lees hier de Peelkrant, de nieuwsbrief van PeelrandWonen! In deze editie lees je onder meer over het verduurzamen van woningen, de post digitaal en nieuwbouw(plannen). Deze Peelkrant ontvangen huurders binnenkort ook in de brievenbus samen met de Huurwijzer. Lees meer »

Vacature 2 leden Raad van Commissarissen

Geschreven op

Bijdragen aan de woondromen van een persoonlijke, eigen wijze en nuchtere woningcorporatie? Het kan! Belangstelling voor deze vacature kan tot en met 15 januari 2024 kenbaar worden gemaakt. Lees meer »

Hoera, we scoren een A!

Geschreven op

Aedes, vereniging van woningcorporaties, meet ieder jaar de prestaties van woningcorporaties via een benchmark. De uitslagen zijn bekend. PeelrandWonen ontvangt een A op het onderdeel Huurdersoordeel. Dank jullie wel huurders. Hier zijn we hartstikke trots op! Lees meer »

Buurtkoffie met pepernoten

Geschreven op

Op dinsdag 5 december staat de koffie voor je klaar. Ook is er thee, chocomel en natuurlijk pepernoten. Van 10.00-12.00 uur ben je welkom! Je vindt ons op het St Agathaplein in een tent van PeelrandWonen. Kom gezellig even buurten met Ramon (Dorpsteam), Ton (Huurdersraad), Hennie en Annelieke (PeelrandWonen)! Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust Lees meer »

Onderhoudsinfo Kemkens

Geschreven op

Kemkens voorziet sinds 9 oktober al haar toestellen van een sticker met QR-code. Met deze QR-code kunt u eenvoudig en snel via de eigen telefoon online inzicht krijgen in de gegevens van de Kemkens (toestel)len in de woning. Lees meer »

Peelkrant najaar 2023

Geschreven op

De nieuwe Peelkrant is uit. Huurdersraad Onder de Pannen heeft deze uitgave samengesteld. Deze is ook huis aan huis bezorgd bij alle huurders. Hierin onder meer een aankondiging van de huurdersavond in Nia Domo vanavond. Ook stelt Karin Priem zich voor en leest u over burendag, onderhoud en meepraten in de huurdersraad. Lees meer »

Bewoners Kloosterhof ontvangen de sleutel

Geschreven op

Vorige week leverde het bouwbedrijf Hendriks Coppelmans project ‘Kloosterhof’ op, bestaande uit 10 eengezinswoningen en 10 appartementen (beneden en boven) aan de Kloosterlaan. Begin deze week ontvingen de nieuwe bewoners hun sleutels van PeelrandWonen. Lees meer »

Geslaagde Burendag

Geschreven op

Zaterdag 23 september vierden we Burendag. Op Boszicht organiseerden we dit samen met KBO Boekel. Zo'n 80 buren genoten van allerlei workshops, bingo, koffie en appelflappen. Ook op De Hazelaars kwamen vele buren bijeen voor een hapje, een drankje en een praatje. De foto's zeggen genoeg! Lees meer »

Burendag

Geschreven op

Op 23 september vieren we Burendag! KBO Boekel organiseert samen met PeelrandWonen een burenmiddag op Boszicht. Alle bewoners van de Kloosterlaan, de Burgstraat en de Kapelstraat zijn vanaf 13.30 uur welkom. Ook op de Hazelaars organiseren bewoners zaterdag Burendag. Lees meer »

Buurten met buurtkoffie

Geschreven op

Dinsdag 5 september is er weer volop "gebuurt" in de partytent op de markt. Dit keer hadden we zelf ook nieuwe buren, een bus met hulpmiddelen van de thuiszorg. Deze staat voortaan ook op de markt. Handig om gelijk even je rollator te laten herstellen terwijl je je inschrijft als woningzoekende. Ook de familie Cornelissen houdt van multi-tasken. Even een vest passen van de kledingkraam tegenover terwijl je met Hennie over het onderhoud aan huis praat. Lees meer »

Karin nieuwe Directeur-Bestuurder van PeelrandWonen

Geschreven op

Vol enthousiasme ben ik per 1 september bij PeelrandWonen begonnen als Directeur-Bestuurder. Vandaag ben ik warm onthaald door mijn nieuwe collega’s met ballonnen en bloemen. En heb ik een mooie groet van de Huurdersraad Onder de Pannen Boekel ontvangen. Graag kom ik op voor de belangen van de huurders en PeelrandWonen. Lees meer »

Terug naar boven