Peelrand Wonen

Nieuws

De winnende woondroom is geworden ...

Geschreven op

Dat bleek nog niet zo makkelijk. Er waren zoveel mooie en leuke woondromen ingestuurd dat de jury het al moeilijk vond hier 4 woondromen uit te selecteren. Nu bleek het opnieuw een lastige keuze, want jullie stemmen lagen bijzonder dicht bij elkaar! Met maar een enkele stem verschil is de winnende woondroom: Lees meer »

We bereiden ons voor op ……. zonnepanelen!

Geschreven op

Momenteel liggen er vaak al zonnepanelen op nieuwbouwwoningen, maar is dit nog lang niet altijd het geval op bestaande bouw. Hartstikke zonde, want zonnepanelen zijn een effectieve manier om woonlasten én onze CO2 uitstoot te verlagen. Momenteel zijn we aan het uitzoeken welke woningen geschikt zijn voor het installeren van zonnepanelen. Lees meer »

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Geschreven op

Had u vorig jaar recht op huurtoeslag, maar heeft u het toen niet aangevraagd? U heeft nog tot 1 september 2021 om met terugwerkende kracht toeslag aan te vragen over 2020. Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Lees meer »

Bijna zestig woondromen in de bus

Geschreven op

Tot eind mei konden de huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen. Bij alle huurders was daarvoor een kaart in de bus gevallen vergezeld van een aantal stickervellen. Met de woorden op die stickers konden zij hun woondromen verwoorden. Dat leverde bijna zestig reacties op. Lees meer »

Gebruikt u de WocoAPP al?

Geschreven op

Wat is WocoAPP? Met deze App willen we het onze huurders nog gemakkelijker maken contact met ons op te nemen. Nooit meer zoeken naar een telefoonnummer, website of e-mailadres. U heeft met de WocoAPP alle informatie bij de hand. U kunt 24 uur per dag uw vraag stellen, of simpel en snel een reparatie melden. Lees meer »

Hoe houd ik mijn woning koel(er)?

Geschreven op

We merken het allemaal; de Nederlandse zomers worden steeds warmer. Zowel de frequentie, duur en intensiteit van warme periodes en hittegolven nemen toe. Voor sommigen een feestje omdat het vakantie in eigen land betekent, voor anderen een ramp omdat het kwik in huis de pan uit rijst. Hoe kunnen we het beste Lees meer »

P(l)akkende gedachten over wonen

Geschreven op

Tot vrijdag 21 mei konden huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen en zo kans maken op realisatie van hun woondroom én een zeer energiezuinige wasmachine. Bijna 60 huurders maakten van deze kans gebruik. Vorige week kwam de jury bijeen. Lees meer »

Opruimdag in de straat

Geschreven op

Dit jaar isoleren wij diverse woningen aan De Hazelaars, De Wilgen en De Essen in Boekel en De Koekoeksbloem in Venhorst. En om met de werkzaamheden overal goed bij te kunnen, organiseerden Hennie en Ingrid in de straat een opruimdag. Lees meer »

Win je woondroom én een wasmachine

Geschreven op

PeelrandWonen weet dat je de beste ideeën over wonen bij de huurders vindt. Zij zijn immers elke dag in hun huis, straat en wijk. Zij kennen alle details van hun woonomgeving. Het is een wedstrijd en voor ons vooral een manier om te horen wat er allemaal leeft onder de huurders. Lees meer »

Géén huurverhoging in 2021

Geschreven op

Goed en kort nieuws: Voor alle huurders van PeelrandWonen geldt dat zij dit jaar geen voorstel krijgen voor verhoging van de huur! Uw huurprijs blijft gelijk of wordt zelfs lager. Om wonen betaalbaar te houden voor iedereen komt een aantal huurders dit jaar zelfs in aanmerking voor een verlaging van de huur. Lees meer »

Lekkages door smeltwater

Geschreven op

De temperatuur komt weer boven de nul graden en het gaat dooien. Daarbij kunt u overlast hebben van lekkages. Helaas kunnen wij daar niks aan doen. Het is eenmalig. Vang het water zoveel mogelijk op met handdoeken, emmers en dweilen. Blijft de lekkage na de dooi? Neem dan contact met ons op. Lees meer »

Doet u ook mee met Warmetruiendag?

Geschreven op

Vandaag is het Warmetruiendag. Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En natuurlijk gaan wij door met het isoleren van onze woningen, maar de échte impact maken wij samen. Lees meer »

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit?

Geschreven op

Heeft in 2030 iedereen zonnepanelen? Worden CV-ketels verleden tijd? Liggen er over 20 jaar alleen nog maar waterdoorlatende tegels in tuinen? Worden woningen straks gebouwd van volledig recyclebaar materiaal? Wil jij richting geven aan het toekomstbestendig maken van jouw woning? Lees meer »

Nieuwe website en woningzoekendenportaal

Geschreven op

We hebben onze website vernieuwd. De vormgeving is hetzelfde, maar de meeste functies zijn nieuw. Ruim een jaar geleden hebben wij de aansluiting bij Woonservice Regionaal teruggedraaid en ons woningzoekendensysteem weer zelfstandig georganiseerd. Nu hebben we de woonruimteverdeling in een nieuw jasje gestoken met een eigen woningzoekendenportaal. Lees meer »

Appartementengebouw De Run is klaar

Geschreven op

De nieuwe bewoners van de 15 appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel kunnen de aankomende kerstvakantie goed besteden, want hun woningen zijn vandaag opgeleverd. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden bouwde het appartementengebouw in opdracht van PeelrandWonen. Lees meer »

Gezondheidsmaatregelen bij reparaties

Geschreven op

In deze tijd, van Corona, zitten wij meer thuis. En daarbij gaat er ook wel eens iets kapot aan de woning dat gerepareerd moet worden. Ondanks dat wij contact zoveel mogelijk proberen te voorkomen, moet dit natuurlijk wel gerepareerd worden. Lees meer »

Een goede beoordeling van onze belanghebbenden

Geschreven op

Een corporatie is wettelijk verplicht haar prestaties voor iedereen te verantwoorden via een visitatie. Een onafhankelijk bedrijf onderzoekt hoe een corporatie haar taken uitvoert, zoals huisvesting van bepaalde groepen, of woningverbetering. Ook de financiën en de organisatie worden beoordeeld. Lees meer »

Ook in coronatijd hoge waardering huurders voor woningcorporaties

Geschreven op

Aedes beoordeelt en vergelijkt jaarlijks de prestaties van woningbouwcorporaties in Nederland met elkaar en maakt deze inzichtelijk. Zo weten corporaties - en hun omgeving - hoe ze het doen en waar nog aandachtspunten liggen. Lees meer »

Afscheid van 3 huurdersraadsleden

Geschreven op

Graag hadden wij dit jaar tijdens een huurdersbijeenkomst afscheid genomen van Theo van der Burgt, Agnes Meulemeesters en Jessica Hoevenaars. De veiligheid en gezondheid van een ieder is echter belangrijker en wij hebben deze bijeenkomsten moeten annuleren. Lees meer »

Online-Huurdersbijeenkomst 24/11 gaat niet door

Geschreven op

De huurdersbijeenkomst van Huurdersraad Onder de Pannen en PeelrandWonen kon in april en oktober niet doorgaan. Omdat wij u toch graag een mogelijkheid voor ontmoeting wilden organiseren is het initiatief genomen voor een online-bijeenkomst. Lees meer »

Terug naar boven