Peelrand Wonen

Nieuws

Huuraanpassing 2024

Geschreven op

Elk jaar wordt de huur aangepast. Maar elk jaar gelden daar weer andere regels voor. Dit jaar verhoogt PeelrandWonen de huren met 5,8%. Maar niet voor iedereen. Als PeelrandWonen rekenen we dit jaar gemiddeld rond 3 % aan huurverhoging door. Huurders met een middenhoog of hoog inkomen krijgen een hogere huuraanpassing. Deze huurprijsaanpassingen gaan in per 1 juli 2024. Lees meer »

Huurdersbijeenkomst

Geschreven op

U bent van harte welkom op de huurdersbijeenkomst van Huurdersraad Onder de Pannen. Dit keer in de Horst, Venhorst op dinsdag 16 april van 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Koffie, thee en gebak staan voor u klaar. Aanmelden is niet nodig. Lees meer »

Jubilieum Hennie

Geschreven op

2 april vierden PeelrandWonen het 25-jarig jubileum van Hennie van Alphen. We hebben hem flink in het zonnetje gezet samen met zijn vriendin, familie, de (oud-)collega’s, RvC, huurdersraad, huurders, Gemeente Boekel, zorgpartijen, aannemers en andere bedrijven. Hennie is een echte BB-er, een Bekende Boekelaar! Lees meer »

Kantoor gesloten

Geschreven op

Op maandag 1 april (Tweede Paasdag) en op dinsdagmiddag 2 april zijn wij gesloten. Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Voor spoedmeldingen zijn wij wel bereikbaar. Lees meer »

Uitnodiging jubileum Hennie

Geschreven op

Wie kent hem niet? Op 1 april a.s. is onze Specialist Vastgoed, Hennie van Alphen, 25 jaar in dienst. Dit willen wij graag met jullie samen vieren. Op 2 april 14-17 uur zijn jullie welkom voor koffie en gebak! Huurders, inwoners, partners, kortom iedereen is welkom om Hennie deze middag te feliciteren. Lees meer »

Verlengen inschrijving woningzoekenden

Geschreven op

Vanaf april 2024 starten we met het verlengen van een inschrijving als woningzoekenden. In maart ontvangen de eerste woningzoekenden hierover een e-mail. U verlengt de inschrijving iedere 2 jaar. Lees meer »

Huurverhoging 2024: inkomensindicatie Belastingdienst

Geschreven op

De huurverhoging 2024 komt er aan. PeelrandWonen heeft gebruik gemaakt van de Belastingdienst-service voor het aanvragen van inkomensindicaties. Wij gebruiken deze indicaties om te bepalen welke huurverhoging u krijgt. Lees meer »

Buurtkoffie 5 maart PeelrandWonen, Huurdersraad en Dorpsteam

Geschreven op

Op 5 maart ben je van harte welkom voor koffie en een kuukske in onze partytent op het St Agathaplein. Van 10-12 uur staan Ramon, Rob, Ton, Hennie en Annelieke je graag te woord over wonen en welzijn. Schuif je ook aan? Lees meer »

Oplevering nieuwbouwwoningen Breukzone

Geschreven op

Boekel is zeven sociale huurwoningen rijker! Op dinsdag 27 februari ontvingen de bewoners de sleutel van de nieuwbouwwoningen aan de Breukzone. Tijdens een feestelijke lunch maakten de bewoners vast kennis met elkaar. Lees meer »

Rondleiding bewoners nieuwbouw Breukzone

Geschreven op

Woensdag 7 februari kregen huurders een rondleiding in de nieuwe, energieneutrale woningen aan de Breukzone. Eind februari ontvangen de bewoners van de 7 levensloopbestendige woningen de sleutel. ”Het voelt hier gelijk goed” gaf een blije huurder aan. De nieuwe buren maakten alvast kennis met elkaar. Lees meer »

Kantoor gesloten

Geschreven op

Wij zijn van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari 2024 gesloten. Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Deze reparatieverzoeken worden vanaf maandag 19 februari weer opgepakt. Voor spoedmeldingen zijn wij wel bereikbaar. Lees meer »

Eerste proefwoning met batterij

Geschreven op

Hendriks Coppelmans heeft in samenspraak met PeelrandWonen en een bewoner op 29 januari bij een nieuwe woning aan de Kloosterlaan een 10 kw batterij geplaatst. De accu zorgt ervoor dat de energie die de woning opwekt, maar niet gebruikt, opslaat om op een later moment alsnog te gebruiken. Lees meer »

Externe vertrouwenspersoon

Geschreven op

PeelrandWonen heeft Karen Hulsman-Sebastian als externe vertrouwenspersoon gevraagd. Hier lees je wat deze rol inhoud en wat ze voor huurders, belanghouders en medewerkers kan betekenen. Lees meer »

Uw post digitaal

Geschreven op

Steeds meer mensen vinden het fijn om per e-mail geïnformeerd te worden. PeelrandWonen wil zo veel mogelijk brieven digitaal versturen. U kiest zelf voor post of e-mail. Vanaf maandag 15 januari 2024 ontvangen huurders waarvan wij een e-mailadres hebben een e-mail om uw voorkeur voor post of e-mail aan te geven. Lees meer »

Nieuwbouwproject Breukzone te huur

Geschreven op

Het nieuwbouwproject Breukzone bestaat uit 7 grondgebonden woningen. De woningen zijn in aanbouw en de oplevering is gepland medio maart 2024. U kunt vanaf dinsdag 9 januari 2024 tot en met maandag 15 januari 2024 reageren op de woningen in het woningaanbod. Lees meer »

Fijne feestdagen / Kantoor gesloten

Geschreven op

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Ons kantoor is van maandag 25 december tot en met vrijdag 5 januari gesloten! Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Voor spoedmeldingen kunt u naar ons gewone nummer bellen: 0492 - 32 44 05. Via het keuzemenu wordt u dan met de juiste organisatie doorverbonden. Lees meer »

Prestatieafspraken 2024

Geschreven op

Jaarlijks maken we "prestatieafspraken" met Huurdersraad Onder de Pannen, de gemeente Boekel en PeelrandWonen. Dit zijn afspraken om wonen voor de sociale doelgroep mogelijk te maken. Onder goede omstandigheden. Ofwel wonen zonder zorgen. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend Toewijzen 2024

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2024. De overheid heeft de regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met € 879,66) Lees meer »

Sleutels overhandigt aan bewoners Wingtapper

Geschreven op

Een bijzonder moment voor de bewoners van de 4 nieuwbouw woningen aan de Wingtapper. Op donderdag 7 december ontvingen zij de sleutels van hun nieuwe woning. De 4 woningen liggen in de wijk Voskuilen in Venhorst. De productie van de woningen in de fabriek van Barli Uden is na de zomer 2023 gestart. Het zijn circulaire, duurzaam gebouwde woningen. Lees meer »

Buurtkoffie, warme chocomel en pepernoten

Geschreven op

"Lekker even opwarmen met warme chocomel" Een mooie reden om even aan te kloppen bij PeelrandWonen. Ook de Huurdersraad en het Dorpsteam stonden paraat in de partytent op het St Agathaplein. Vandaag natuurlijk pepernoten voor alle inwoners. En ondertussen een goed gesprek over wat er speelt en leeft in ieders buurt. Kom je volgende keer ook? Het is op dinsdag 5 maart 2024. Lees meer »

Terug naar boven