Peelrand Wonen

Nieuws

Vacature 2 leden Raad van Commissarissen

Geschreven op

Bijdragen aan de woondromen van een persoonlijke, eigen wijze en nuchtere woningcorporatie? Het kan! Belangstelling voor deze vacature kan tot en met 15 januari 2024 kenbaar worden gemaakt. Lees meer »

Hoera, we scoren een A!

Geschreven op

Aedes, vereniging van woningcorporaties, meet ieder jaar de prestaties van woningcorporaties via een benchmark. De uitslagen zijn bekend. PeelrandWonen ontvangt een A op het onderdeel Huurdersoordeel. Dank jullie wel huurders. Hier zijn we hartstikke trots op! Lees meer »

Buurtkoffie met pepernoten

Geschreven op

Op dinsdag 5 december staat de koffie voor je klaar. Ook is er thee, chocomel en natuurlijk pepernoten. Van 10.00-12.00 uur ben je welkom! Je vindt ons op het St Agathaplein in een tent van PeelrandWonen. Kom gezellig even buurten met Ramon (Dorpsteam), Ton (Huurdersraad), Hennie en Annelieke (PeelrandWonen)! Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust Lees meer »

Onderhoudsinfo Kemkens

Geschreven op

Kemkens voorziet sinds 9 oktober al haar toestellen van een sticker met QR-code. Met deze QR-code kunt u eenvoudig en snel via de eigen telefoon online inzicht krijgen in de gegevens van de Kemkens (toestel)len in de woning. Lees meer »

Peelkrant najaar 2023

Geschreven op

De nieuwe Peelkrant is uit. Huurdersraad Onder de Pannen heeft deze uitgave samengesteld. Deze is ook huis aan huis bezorgd bij alle huurders. Hierin onder meer een aankondiging van de huurdersavond in Nia Domo vanavond. Ook stelt Karin Priem zich voor en leest u over burendag, onderhoud en meepraten in de huurdersraad. Lees meer »

Bewoners Kloosterhof ontvangen de sleutel

Geschreven op

Vorige week leverde het bouwbedrijf Hendriks Coppelmans project ‘Kloosterhof’ op, bestaande uit 10 eengezinswoningen en 10 appartementen (beneden en boven) aan de Kloosterlaan. Begin deze week ontvingen de nieuwe bewoners hun sleutels van PeelrandWonen. Lees meer »

Geslaagde Burendag

Geschreven op

Zaterdag 23 september vierden we Burendag. Op Boszicht organiseerden we dit samen met KBO Boekel. Zo'n 80 buren genoten van allerlei workshops, bingo, koffie en appelflappen. Ook op De Hazelaars kwamen vele buren bijeen voor een hapje, een drankje en een praatje. De foto's zeggen genoeg! Lees meer »

Burendag

Geschreven op

Op 23 september vieren we Burendag! KBO Boekel organiseert samen met PeelrandWonen een burenmiddag op Boszicht. Alle bewoners van de Kloosterlaan, de Burgstraat en de Kapelstraat zijn vanaf 13.30 uur welkom. Ook op de Hazelaars organiseren bewoners zaterdag Burendag. Lees meer »

Buurten met buurtkoffie

Geschreven op

Dinsdag 5 september is er weer volop "gebuurt" in de partytent op de markt. Dit keer hadden we zelf ook nieuwe buren, een bus met hulpmiddelen van de thuiszorg. Deze staat voortaan ook op de markt. Handig om gelijk even je rollator te laten herstellen terwijl je je inschrijft als woningzoekende. Ook de familie Cornelissen houdt van multi-tasken. Even een vest passen van de kledingkraam tegenover terwijl je met Hennie over het onderhoud aan huis praat. Lees meer »

Karin nieuwe Directeur-Bestuurder van PeelrandWonen

Geschreven op

Vol enthousiasme ben ik per 1 september bij PeelrandWonen begonnen als Directeur-Bestuurder. Vandaag ben ik warm onthaald door mijn nieuwe collega’s met ballonnen en bloemen. En heb ik een mooie groet van de Huurdersraad Onder de Pannen Boekel ontvangen. Graag kom ik op voor de belangen van de huurders en PeelrandWonen. Lees meer »

Buurtkoffie 5 sep! Kom je ook?

Geschreven op

Op dinsdag 5 september staat de koffie voor je klaar. Ook is er thee, chocomel en iets lekkers. Van 10.00-12.00 uur ben je welkom! Je vindt ons op het St Agathaplein in een tent van PeelrandWonen. Kom gezellig even buurten met Hidde (Dorpsteam)en Annelieke (PeelrandWonen)! Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust. Lees meer »

Huurtoeslag 2022 aanvragen kan nog tot 1 september 2023

Geschreven op

Ruim 1 op de 10 huishoudens met recht op zorgtoeslag of huurtoeslag vraagt deze niet aan. Daarom roept de belastingdienst iedereen die in 2022 geen zorgtoeslag of huurtoeslag kreeg op om te checken of zij er nog recht op hebben. En de toeslag uiterlijk 1 september 2023 aan te vragen. Lees meer »

Wet Goed Verhuurderschap

Geschreven op

De overheid heeft een nieuwe wet gemaakt over het verhuren van woningen. Deze Wet Goed Verhuurderschap is per 1 juli 2023 ingegaan. Graag informeren we u hierover. PeelrandWonen heeft de dingen die in deze wet staan al goed geregeld in bestaande afspraken en werkwijzen. Nieuw is dat verhuurders, ook woningcorporaties, een expliciete informatieplicht krijgen. Lees meer »

Ruim 400 woningen energiezuiniger

Geschreven op

Het woningbezit van PeelrandWonen energiezuiniger maken, daar tekenen we voor! Van der Meijs en elk® groep pakken de komende 4 jaar ruim 400 sociale huurwoningen van PeelrandWonen in Boekel en Venhorst aan. Doel is te voldoen aan ‘de Standaard’ voor woningisolatie. Deze "standaard" geeft aan wanneer de woning goed genoeg is geïsoleerd om van het gas afgesloten te kunnen worden. Lees meer »

Bezichtiging Kloosterhof en start nieuwbouw Breukzone

Geschreven op

"Geweldig, wat een mazzel dat ik deze nieuwe woning krijg. Het lijkt me erg leuk wonen in zo'n hofje" zei een nieuwe bewoonster bij de bezichtiging van de Kloosterhof. Dinsdag 27 juni was er een feestje bij de Kloosterhof. Lees meer »

Jaarverslag 2022

Geschreven op

Ons jaarverslag 2022 is vastgesteld! De persoonlijke, eigenwijze en nuchtere instelling vormen de kracht van deze corporatie, nu en in de toekomst. Lees meer »

Karin Priem-Mens benoemd tot nieuwe Directeur-Bestuurder

Geschreven op

PeelrandWonen heeft het genoegen aan te kondigen dat Karin Priem-Mens per 1 september 2023 zal aantreden als de nieuwe Directeur-Bestuurder van de organisatie. De Raad van Commissarissen (RvC) is verheugd met haar benoeming en is ervan overtuigd dat zij met haar ervaring en toewijding aan de huurders uitstekend geschikt is voor deze rol. Lees meer »

Peelkrant juni 2023

Geschreven op

Lees hier de nieuwe Peelkrant, de nieuwsbrief van PeelrandWonen! Deze ontvangen huurders binnenkort ook in de brievenbus samen met de Huurwijzer. Lees meer »

Buurtkoffie

Geschreven op

"Een mooi moment om even te buurten over de buurt", aldus een huurder vandaag in de partytent. Met een kop koffie in de hand bespraken we van alles. Van wonen in de toekomst, energiebesparing tot burendag. Zo'n 30 mensen kwamen langs bij de Huurdersraad, het Dorpsteam en PeelrandWonen. Op 5 september staan we er weer. De koffie staat klaar! Lees meer »

Onderzoek Woonwensen

Geschreven op

Heb jij woonwensen of verhuisplannen? Of ben je pas verhuisd? Doe mee aan het woonwensenonderzoek Noordoost-Brabant en laat weten wat jouw woonwensen zijn. Zo zorg je ervoor dat wij samen met de gemeente Boekel nóg beter weten waar en wat we moeten bouwen. Je helpt ons dus om samen betere plannen te maken. Lees meer »

Nieuwbouwproject Kloosterhof te huur

Geschreven op

Het nieuwbouwproject Kloosterhof bestaat uit 10 grondgebonden woningen en 10 appartementen. Een hofje van drie bouwblokken op de locatie Kloosterlaan tegenover zorgcomplex Donkzicht. De woningen zijn in aanbouw en de oplevering is gepland medio september 2023. U kunt vanaf woensdag 17 mei tot en met dinsdag 23 mei 2023 reageren op de woningen. Lees meer »

Nieuwe regels voor woningzoekenden

Geschreven op

Vanaf 1 mei 2023 gelden er nieuwe regels bij het toewijzen van woningen bij PeelrandWonen. Een systeem met meer doorstroming en aansluiting op persoonlijke situaties. Deze nieuwe regels hebben invloed op wie de woning krijgt. Het lost de schaarste aan sociale huurwoningen helaas niet op. Lees meer »

Huuraanpassing 2023

Geschreven op

Elk jaar wordt de huur aangepast. Maar elk jaar gelden daar weer andere regels voor. Dit jaar verhoogt PeelrandWonen de huren met 2,6%. Maar niet voor iedereen. Een grote groep huurders krijgt een huurverlaging en huurders met een middenhoog of hoog inkomen krijgen een hogere huuraanpassing. Deze huurprijsaanpassingen gaan in per 1 juli 2023. ... Lees meer »

Opvragen inkomensgegevens Belastingdienst

Geschreven op

PeelrandWonen heeft gebruik gemaakt van de Belastingdienst-service voor het aanvragen van inkomensindicaties. Wij gebruiken deze indicaties om de hoogte te bepalen van de inkomensafhankelijke huurverhoging en ook voor de éénmalige huurverlaging 2023. Lees meer »

Huurdersbijeenkomst op 6 april in Nia Domo

Geschreven op

U bent van harte welkom op de huurdersbijeenkomst van Huurdersraad Onder de Pannen. Dit is op donderdag 6 april van 19.00-21.00 uur. De koffie en appeltaart staan voor u klaar. Aanmelden is niet nodig. Lees meer »

Nieuwsbrief Huurdersraad Onder de Pannen

Geschreven op

Hierbij ziet u de nieuwsbrief van Onder de Pannen van het voorjaar 2023. Lees meer »

Toekomstig wonen begint nu!

Geschreven op

De KBO organiseert op 28 maart een bijeenkomst over toekomstig wonen voor senioren. U bent van harte welkom om 14.00 uur in de Horst in Venhorst. Ook PeelrandWonen gaat graag met u in gesprek over de toekomst. Aanmelden is niet nodig. Lees meer »

Buurtverbinding- gedicht van bewoner

Geschreven op

Lees hiernaast het mooie gedicht van een bewoner van het Wit Gele Kruis Pad over de NL-doet actie. Wat een verrassing! Lees meer »

Handen uit de mouwen op het Wit Gele Kruis Pad

Geschreven op

Op 11 maart was het NL doet, vrijwilligersdag. Bewoners van het Wit Gele Kruis Pad staken de handen uit de mouwen. Lees hieronder meer over dit mooie bewoners initiatief. Lees meer »

Regionale woondeal

Geschreven op

Afgelopen week zetten we samen met de Provincie Noord-Brabant, 56 gemeenten, 37 woningcorporaties en minister Hugo de Jonge onze handtekening onder de regionale woondeals. Lees meer »

Terug naar boven