Peelrand Wonen

Nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie

Geschreven op

Het dagelijks leven is een stuk duurder geworden. Daarom is er een Tijdelijk Noodfonds Energie. Huishoudens met een laag inkomen kunnen terecht bij dit noodfonds. Of u recht heeft op steun vanuit het noodfonds, hangt af van uw inkomen en uw energierekening. Lees meer »

Eenmalige huurverlaging 2023

Geschreven op

Misschien heeft u er al over gehoord of gelezen. Dit jaar (2023) gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen en een huurprijs boven € 575,03. De Wet Eenmalige Huurverlaging 2023 maakt dit mogelijk. Als de huurverlaging voor u geldt, Lees meer »

Buurtkoffie voor bikkels

Geschreven op

"Goed om me nu alvast in te schrijven als woningzoekende. Met het oog op de toekomst. En fijn dat dit hier direct kan. Gratis nog wel, met warme chocomel om op te warmen. Ik ga mijn ouders dit ook laten weten" aldus een Boekelse. Ondanks de natte sneeuw kwamen diverse inwoners aanwaaien bij de marktkraam van PeelrandWonen, het Dorpsteam en de Lees meer »

Buurtkoffie tijdens de markt op 7 maart!

Geschreven op

Kom gezellig even buurten met Hidde (Dorpsteam), Ton (Huurdersraad Onder de Pannen) en Annelieke (PeelrandWonen). Op 7 maart van 10-12 uur. Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust. De koffie, thee en chocolademelk staan voor je klaar! Naast de partytent van PeelrandWonen is er ook een kraam van de bibliotheek. Tot ziens op 7 maart! Lees meer »

Kantoor gesloten

Geschreven op

Wij zijn van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari 2024 gesloten. Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Deze reparatieverzoeken worden vanaf maandag 27 februari weer opgepakt. Voor spoedmeldingen zijn wij wel bereikbaar. Lees meer »

Vacature directeur-bestuurder

Geschreven op

Bijdragen aan de woondromen van een persoonlijke, eigenwijze en nuchtere woningcorporatie? Het kan! Belangstelling voor deze vacature kan tot en met zaterdag 25 februari kenbaar worden gemaakt. Lees meer »

Contract Van der Meijs verlengd

Geschreven op

Ook de komende 5 jaar mogen wij voor het onderhoud rekenen op Van der Meijs. Wij hebben onze samenwerking voor het dagelijks onderhoud verlengd. Lees meer »

Adrie Tukker interim-bestuurder PeelrandWonen

Geschreven op

De Raad van Commissarissen van PeelrandWonen heeft Adrie Tukker per 1 maart 2023 benoemt als tijdelijk directeur-bestuurder. Zij neemt de taken over van Martijn van Straaten die de overstap maakt naar Omnia Wonen in Harderwijk. Het gaat om een tijdelijke benoeming totdat een nieuwe directeur-bestuurder bij PeelrandWonen begint. Deze wordt in de komende maanden geworven. Martijn zal deze maand zijn werkzaamheden overdragen aan Adrie. Lees meer »

Buurtkoffie smaakt naar meer

Geschreven op

“Het is toch een drempel om op kantoor langs te komen. Hier loop je makkelijk even naartoe voor wat vragen” aldus een echtpaar dat op 20 december onze partytent op de markt bezocht. Zo’n 25 mensen kwamen langs bij Hidde (Dorpsteam) en Anne, Hennie en Annelieke (PeelrandWonen). Het was leuk en zinvol om in gesprek te gaan over wonen en welzijn. In maart 2023 vindt u ons opnieuw op de markt. Komt u ook? De koffie staat klaar! Lees meer »

Martijn van Straaten vertrekt bij PeelrandWonen

Geschreven op

Per 1 maart 2023 maakt onze directeur-bestuurder, Martijn van Straaten, de overstap naar Omnia Wonen in Harderwijk in de rol van Manager Vastgoedsturing, Volkshuisvesting & Organisatie. Lees meer »

Energietoeslag

Geschreven op

Heeft u een inkomen tot 130% van de bijstand? Vraag dan een energietoeslag van €1300 aan. Dit kan tot 1 februari 2023. Hoe? U kunt een papieren formulier ophalen bij de gemeente Boekel. Of vul het digitale formulier van de gemeente Meierijstad in op de website. U kunt ook bellen naar 14 0413. Of stuur een mail naar inkomensvoorzieningen@meierijstad.nl Lees hieronder de voorwaarden. Lees meer »

Buurtkoffie tijdens de markt. Kom je ook?

Geschreven op

Op dinsdag 20 december staat de koffie voor je klaar. Ook is er thee, chocomel en iets lekkers. Van 10.00-12.00 uur ben je welkom! Je vindt ons op het St Agathaplein in een tent van PeelrandWonen. Kom gezellig even buurten met Hidde (Dorpsteam), Anne en Annelieke (PeelrandWonen)! Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust Lees meer »

Lezerspanel laaggeletterdheid geeft ons goede tips!

Geschreven op

Het lezerspanel laaggeletterdheid van Meierijstad nam teksten van PeelrandWonen onder de loep. Hierin zitten ook 2 inwoners uit Boekel. Zij gaven goede tips voor een heldere website en brieven. PeelrandWonen gaat hiermee aan de slag. In maart 2023 koppelen we de resultaten terug aan het lezerspanel. Lees meer »

Nieuwbouw Kloosterhof in Boekel van start

Geschreven op

De bouw van 20 sociale huurwoningen aan de Kloosterlaan in Boekel is gestart. Op het grasveld ter hoogte van Donkzicht verschijnen 10 eengezinswoningen en 10 appartementen. Alle woningen zijn ‘nul-op-de-meter’, wat betekent dat ze net zo veel energie opwekken als ze verbruiken. Op dinsdag 6 december werd de start van de bouw gevierd met een feestelijk moment. Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2023 opgeleverd. Lees meer »

Woensdag 7 december gesloten

Geschreven op

Op woensdag 7 december is ons kantoor gesloten. Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Deze reparatieverzoeken worden vanaf de volgende dag opgepakt. Voor spoedmeldingen zijn wij wel bereikbaar. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend Toewijzen 2023

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2023. De overheid heeft de regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €808,06). Lees meer »

Start onderhoud/verduurzaming woningen Meidoornstraat Venhorst

Geschreven op

Deze maand starten de werkzaamheden om de woningen aan de Meidoornstraat duurzamer te maken. Ter voorbereiding was er op 9 november een opruim middag. Bewoners maakten hun zolders leeg en konden spullen in de container kwijt. Daarna was het tijd voor koffie en een appelflap. Lees meer »

Bespaartips energie

Geschreven op

Met deze energietips bespaart u al snel tientallen euro's per jaar! Lees meer »

Start nieuwbouw Kloosterhof

Geschreven op

In november start de bouw van de Kloosterhof: 10 grondgebonden woningen en 10 appartementen. Dit zijn sociale huurwoningen op de locatie Kloosterlaan tegenover Donkzicht. We verwachten de woningen in het najaar van 2023 op te leveren. De woningen adverteren we komend voorjaar op onze website. Lees meer »

Bijeenkomst voor huurders op 25 oktober

Geschreven op

Huurdersraad Onder de Pannen organiseert op 25 oktober om 19.00 uur een bijeenkomst in Nia Domo. Het thema energie armoede staat centraal. U bent als huurder van harte welkom! De koffie en appeltaart staan voor u klaar. Graag voor 20 oktober aanmelden via info@peelrandwonen.nl Lees meer »

Veel belangstelling inloop avond Donkzicht

Geschreven op

Op 11 oktober vierden we het 10 jarig bestaan van Donkzicht. 's Middags was er een muzikaal programma voor bewoners met Simone Slegers. Vanaf 17.00 uur stonden de deuren van Donkzicht open voor alle belangstellenden. Ruim 50 mensen kwamen een kijkje nemen. Lees meer »

Uitnodiging voor 10-jaar Donkzicht

Geschreven op

Donkzicht bestaat 10 jaar. En dat vieren we! Iedereen is welkom bij de open inloop. Kom ook een kijkje nemen op 11 oktober van 17-19 uur op de Kloosterlaan (54-76)! Lees meer »

Geslaagde Burendag

Geschreven op

Afgelopen weekend was het Burendag. In Boekel, Venhorst en Huize Padua was er in wel 15 buurten een hoop activiteit. Zo ook in de Essen, de Wilgen en op Donkzicht. Onderstaand lees je hoe de bewoners op de Essen er een mooi feestje van maakten. Lees meer »

Kom een gratis doe-het-zelf groen pakket halen op 24 september!

Geschreven op

Tegel eruit, groen erin? Wil jij je tuin ook iets groener maken? Kom dan a.s. zaterdagmiddag, burendag, langs op de Essen! Dan ontvang je een gratis doe-het-zelf groen pakket. Lees meer »

Een goede samenwerking met onze Huurdersraad

Geschreven op

Vandaag tekenden wij onze vernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de Huurdersraad. Lees meer »

Verdient jouw buurt ook wat lekkers met burendag?

Geschreven op

Burendag Op 23, 24 en 25 september is het burendag. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt. Veel mensen doen dan iets goed voor elkaar en voor de buurt. In Boekel, Venhorst en Huize Padua wordt burendag goed gevierd. Lees meer »

Taalcafé Boekel

Geschreven op

Taalcafé Boekel Hier kun je de Nederlandse taal oefenen. In een groepje. Met een kop koffie of thee. Elke dinsdag van 10.00-11.00 uur in de bibliotheek. (Nia Domo) Het is gratis! Lees meer »

Wil je (gratis) ondersteuning bij je financiën?

Geschreven op

Als je moeite hebt om maandelijks rond te komen, kunnen schuldhulpmaatjes je helpen. Zij begeleiden je met de financiën om schulden te voorkomen. Ook helpen ze je met het aanvragen van subsidies en toeslagen. Lees meer »

Energietoeslag minima

Geschreven op

Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten eenmalig 800 euro te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Dit voert de gemeente uit. Gemeente Meierijstad voert deze regeling ook uit voor inwoners van gemeente Boekel. Lees meer »

Aanvraag Burendag

Geschreven op

Wat is Burendag? Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Op 23, 24 en 25 september 2022 is het Burendag. Wil je samen met je buren iets leuks organiseren voor de straat of buurt? Lees meer »

Verzwaren hoofdzekering

Geschreven op

Veel van onze woningen ouder dan 20 jaar hebben 1 hoofdzekering van 25 ampère. Omdat we steeds meer apparatuur in huis hebben en vaak ook zonnepanelen op het dak kan het zijn dat die 25 Ampère te weinig is. Enexis netbeheer bied u kosteloos de mogelijkheid aan om deze 25 ampère zekering te verzwaren naar 35 Ampère. Lees meer »

Erfafscheidingen

Geschreven op

Vorig jaar organiseerden wij een prijsvraag rond uw woondromen. De winnende inzending had betrekking op erfafscheidingen rond de tuin en of daar iets voor geregeld kon worden door PeelrandWonen. Lees meer »

Wie heeft er voorrang?

Geschreven op

Hoe bepalen wij wie er voorrang heeft op een vrijkomende huurwoning. Klopt dit systeem nog wel? Of is het tijd voor iets nieuws? Lees meer »

Gebruikt u de WocoAPP al?

Geschreven op

Wat is WocoAPP? Met deze App maken we het onze huurders nog gemakkelijker om contact met ons op te nemen. Nooit meer zoeken naar een telefoonnummer, website of e-mailadres. U heeft met de WocoAPP alle informatie bij de hand. U kunt 24 uur per dag uw vraag stellen, of simpel en snel een reparatie melden. Lees meer »

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Geschreven op

Sinds het begin van de oorlog is er een grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne op gang gekomen. De gemeente ontvangt veel steunbetuigingen uit de gemeenschap en veel inwoners denken er over om thuis vluchtelingen op te vangen of hebben dat al gedaan; hartverwarmend en toont de sociale betrokkenheid van mensen. Lees meer »

Cijfers om TROTS op te zijn

Geschreven op

Elk jaar worden de woningcorporaties in Nederland met elkaar vergeleken. Bij PeelrandWonen zijn wij zeer trots op onze resultaten en gaan wij er vanuit deze mooie lijn ook de komende jaren vast te kunnen houden. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend toewijzen 2022

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2022. De overheid heeft regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €763,47) Lees meer »

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen samen verder aan de Kloosterlaan in Boekel

Geschreven op

De jarenlange samenwerking van woningcorporatie PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep wordt voortgezet aan de Kloosterlaan in Boekel. Daar verschijnen volgend jaar 20 sociale huurwoningen, op een mooie groene plek in de buurt van de Peelrandbreuk. Lees meer »

Duurzaamheidsvisie PeelrandWonen

Geschreven op

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit? Met deze vraag zijn we eind januari gestart. Een groep enthousiaste betrokkenen, waaronder meerdere huurders, waterschap Aa en Maas, gemeente Boekel, Ecodorp Boekel en ook verschillende ketenpartners, heeft met ons samengewerkt om Lees meer »

Rookmelders in alle woningen

Geschreven op

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit dus ook voor bestaande bouw. Dat betekent dat wij in alle woningen rookmelders gaan aanbrengen. Lees meer »

Enquête erfafscheiding

Geschreven op

Afgelopen zomer is er een prijsvraag gehouden waarin we huurders gevraagd hebben hun woondroom in te sturen. Het winnende idee is: ‘Betaalbare brandveilige schuttingen tussenin mijn tuin”. Vanuit onze duurzaamheidsvisie gaat de voorkeur uit naar erfafscheiding die, naast privacy, aanvullende Lees meer »

Meepraten over de verdeling van woningen?

Geschreven op

Regelmatig leest u in het nieuws dat er een groot gebrek aan woningen is en wachttijden oplopen. Hoe zit dat voor de sociale huurwoningen in de gemeente Boekel? Wat bepaalt de volgorde voor het toewijzen van een woning? En is dit nog allemaal eerlijk of zouden wij dit op een andere manier moeten doen? Lees meer »

Gezellige drukte tijdens Burendag!

Geschreven op

Vorige week was het Burendag, tijd om weer eens bij elkaar te komen! Daarbij kon op deze dag meteen invulling worden gegeven aan de woondroom die door bewoners van de Kloosterlaan eerder was ingestuurd: meer vrolijke vogelhuisjes voor huurders. Een idee dat gezien het aantal stemmen door meerdere huurders werd gedeeld! Lees meer »

Tipbericht voor woningzoekenden

Geschreven op

U zoekt een huurwoning en u wilt graag op de hoogte gehouden worden van het woningaanbod. Meld u dan nu aan voor een tipbericht! Log in op uw woningzoekenden account. In uw account geeft u vervolgens aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Komt er een beschikbare huurwoning op www.peelrandwonen.nl? Dan ontvangt per e-mail een tipbericht. Lees meer »

Uitnodiging Burendag

Geschreven op

Verschillende huurders hebben aangegeven graag vrolijke vogelhuisjes te willen. Daarom organiseren we op Burendag een gezellige middag waarop we samen vogel- en insectenhuisjes gaan beschilderen. We nodigen u hierbij van harte uit! Ook als u langs wilt komen voor de gezelligheid bent u uiteraard van harte welkom! Lees meer »

De winnende woondroom is geworden ...

Geschreven op

Dat bleek nog niet zo makkelijk. Er waren zoveel mooie en leuke woondromen ingestuurd dat de jury het al moeilijk vond hier 4 woondromen uit te selecteren. Nu bleek het opnieuw een lastige keuze, want jullie stemmen lagen bijzonder dicht bij elkaar! Met maar een enkele stem verschil is de winnende woondroom: Lees meer »

We bereiden ons voor op ……. zonnepanelen!

Geschreven op

Momenteel liggen er vaak al zonnepanelen op nieuwbouwwoningen, maar is dit nog lang niet altijd het geval op bestaande bouw. Hartstikke zonde, want zonnepanelen zijn een effectieve manier om woonlasten én onze CO2 uitstoot te verlagen. Momenteel zijn we aan het uitzoeken welke woningen geschikt zijn voor het installeren van zonnepanelen. Lees meer »

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Geschreven op

Had u vorig jaar recht op huurtoeslag, maar heeft u het toen niet aangevraagd? U heeft nog tot 1 september 2021 om met terugwerkende kracht toeslag aan te vragen over 2020. Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Lees meer »

Bijna zestig woondromen in de bus

Geschreven op

Tot eind mei konden de huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen. Bij alle huurders was daarvoor een kaart in de bus gevallen vergezeld van een aantal stickervellen. Met de woorden op die stickers konden zij hun woondromen verwoorden. Dat leverde bijna zestig reacties op. Lees meer »

Hoe houd ik mijn woning koel(er)?

Geschreven op

We merken het allemaal; de Nederlandse zomers worden steeds warmer. Zowel de frequentie, duur en intensiteit van warme periodes en hittegolven nemen toe. Voor sommigen een feestje omdat het vakantie in eigen land betekent, voor anderen een ramp omdat het kwik in huis de pan uit rijst. Hoe kunnen we het beste Lees meer »

P(l)akkende gedachten over wonen

Geschreven op

Tot vrijdag 21 mei konden huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen en zo kans maken op realisatie van hun woondroom én een zeer energiezuinige wasmachine. Bijna 60 huurders maakten van deze kans gebruik. Vorige week kwam de jury bijeen. Lees meer »

Opruimdag in de straat

Geschreven op

Dit jaar isoleren wij diverse woningen aan De Hazelaars, De Wilgen en De Essen in Boekel en De Koekoeksbloem in Venhorst. En om met de werkzaamheden overal goed bij te kunnen, organiseerden Hennie en Ingrid in de straat een opruimdag. Lees meer »

Win je woondroom én een wasmachine

Geschreven op

PeelrandWonen weet dat je de beste ideeën over wonen bij de huurders vindt. Zij zijn immers elke dag in hun huis, straat en wijk. Zij kennen alle details van hun woonomgeving. Het is een wedstrijd en voor ons vooral een manier om te horen wat er allemaal leeft onder de huurders. Lees meer »

Géén huurverhoging in 2021

Geschreven op

Goed en kort nieuws: Voor alle huurders van PeelrandWonen geldt dat zij dit jaar geen voorstel krijgen voor verhoging van de huur! Uw huurprijs blijft gelijk of wordt zelfs lager. Om wonen betaalbaar te houden voor iedereen komt een aantal huurders dit jaar zelfs in aanmerking voor een verlaging van de huur. Lees meer »

Lekkages door smeltwater

Geschreven op

De temperatuur komt weer boven de nul graden en het gaat dooien. Daarbij kunt u overlast hebben van lekkages. Helaas kunnen wij daar niks aan doen. Het is eenmalig. Vang het water zoveel mogelijk op met handdoeken, emmers en dweilen. Blijft de lekkage na de dooi? Neem dan contact met ons op. Lees meer »

Doet u ook mee met Warmetruiendag?

Geschreven op

Vandaag is het Warmetruiendag. Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En natuurlijk gaan wij door met het isoleren van onze woningen, maar de échte impact maken wij samen. Lees meer »

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit?

Geschreven op

Heeft in 2030 iedereen zonnepanelen? Worden CV-ketels verleden tijd? Liggen er over 20 jaar alleen nog maar waterdoorlatende tegels in tuinen? Worden woningen straks gebouwd van volledig recyclebaar materiaal? Wil jij richting geven aan het toekomstbestendig maken van jouw woning? Lees meer »

Nieuwe website en woningzoekendenportaal

Geschreven op

We hebben onze website vernieuwd. De vormgeving is hetzelfde, maar de meeste functies zijn nieuw. Ruim een jaar geleden hebben wij de aansluiting bij Woonservice Regionaal teruggedraaid en ons woningzoekendensysteem weer zelfstandig georganiseerd. Nu hebben we de woonruimteverdeling in een nieuw jasje gestoken met een eigen woningzoekendenportaal. Lees meer »

Appartementengebouw De Run is klaar

Geschreven op

De nieuwe bewoners van de 15 appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel kunnen de aankomende kerstvakantie goed besteden, want hun woningen zijn vandaag opgeleverd. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden bouwde het appartementengebouw in opdracht van PeelrandWonen. Lees meer »

Gezondheidsmaatregelen bij reparaties

Geschreven op

In deze tijd, van Corona, zitten wij meer thuis. En daarbij gaat er ook wel eens iets kapot aan de woning dat gerepareerd moet worden. Ondanks dat wij contact zoveel mogelijk proberen te voorkomen, moet dit natuurlijk wel gerepareerd worden. Lees meer »

Terug naar boven