Peelrand Wonen

Nieuws

Nieuwbouwproject Kloosterhof te huur

Geschreven op

Het nieuwbouwproject Kloosterhof bestaat uit 10 grondgebonden woningen en 10 appartementen. Een hofje van drie bouwblokken op de locatie Kloosterlaan tegenover zorgcomplex Donkzicht. De woningen zijn in aanbouw en de oplevering is gepland medio september 2023. U kunt vanaf woensdag 17 mei tot en met dinsdag 23 mei 2023 reageren op de woningen. Lees meer »

Nieuwe regels voor woningzoekenden

Geschreven op

Vanaf 1 mei 2023 gelden er nieuwe regels bij het toewijzen van woningen bij PeelrandWonen. Een systeem met meer doorstroming en aansluiting op persoonlijke situaties. Deze nieuwe regels hebben invloed op wie de woning krijgt. Het lost de schaarste aan sociale huurwoningen helaas niet op. Lees meer »

Huuraanpassing 2023

Geschreven op

Elk jaar wordt de huur aangepast. Maar elk jaar gelden daar weer andere regels voor. Dit jaar verhoogt PeelrandWonen de huren met 2,6%. Maar niet voor iedereen. Een grote groep huurders krijgt een huurverlaging en huurders met een middenhoog of hoog inkomen krijgen een hogere huuraanpassing. Deze huurprijsaanpassingen gaan in per 1 juli 2023. ... Lees meer »

Opvragen inkomensgegevens Belastingdienst

Geschreven op

PeelrandWonen heeft gebruik gemaakt van de Belastingdienst-service voor het aanvragen van inkomensindicaties. Wij gebruiken deze indicaties om de hoogte te bepalen van de inkomensafhankelijke huurverhoging en ook voor de éénmalige huurverlaging 2023. Lees meer »

Huurdersbijeenkomst op 6 april in Nia Domo

Geschreven op

U bent van harte welkom op de huurdersbijeenkomst van Huurdersraad Onder de Pannen. Dit is op donderdag 6 april van 19.00-21.00 uur. De koffie en appeltaart staan voor u klaar. Aanmelden is niet nodig. Lees meer »

Nieuwsbrief Huurdersraad Onder de Pannen

Geschreven op

Hierbij ziet u de nieuwsbrief van Onder de Pannen van het voorjaar 2023. Lees meer »

Toekomstig wonen begint nu!

Geschreven op

De KBO organiseert op 28 maart een bijeenkomst over toekomstig wonen voor senioren. U bent van harte welkom om 14.00 uur in de Horst in Venhorst. Ook PeelrandWonen gaat graag met u in gesprek over de toekomst. Aanmelden is niet nodig. Lees meer »

Buurtverbinding- gedicht van bewoner

Geschreven op

Lees hiernaast het mooie gedicht van een bewoner van het Wit Gele Kruis Pad over de NL-doet actie. Wat een verrassing! Lees meer »

Handen uit de mouwen op het Wit Gele Kruis Pad

Geschreven op

Op 11 maart was het NL doet, vrijwilligersdag. Bewoners van het Wit Gele Kruis Pad staken de handen uit de mouwen. Lees hieronder meer over dit mooie bewoners initiatief. Lees meer »

Regionale woondeal

Geschreven op

Afgelopen week zetten we samen met de Provincie Noord-Brabant, 56 gemeenten, 37 woningcorporaties en minister Hugo de Jonge onze handtekening onder de regionale woondeals. Lees meer »

Tijdelijk Noodfonds Energie

Geschreven op

Het dagelijks leven is een stuk duurder geworden. Daarom is er een Tijdelijk Noodfonds Energie. Huishoudens met een laag inkomen kunnen terecht bij dit noodfonds. Of u recht heeft op steun vanuit het noodfonds, hangt af van uw inkomen en uw energierekening. Lees meer »

Eenmalige huurverlaging 2023

Geschreven op

Misschien heeft u er al over gehoord of gelezen. Dit jaar (2023) gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen en een huurprijs boven € 575,03. De Wet Eenmalige Huurverlaging 2023 maakt dit mogelijk. Als de huurverlaging voor u geldt, Lees meer »

Buurtkoffie voor bikkels

Geschreven op

"Goed om me nu alvast in te schrijven als woningzoekende. Met het oog op de toekomst. En fijn dat dit hier direct kan. Gratis nog wel, met warme chocomel om op te warmen. Ik ga mijn ouders dit ook laten weten" aldus een Boekelse. Ondanks de natte sneeuw kwamen diverse inwoners aanwaaien bij de marktkraam van PeelrandWonen, het Dorpsteam en de Lees meer »

Buurtkoffie tijdens de markt op 7 maart!

Geschreven op

Kom gezellig even buurten met Hidde (Dorpsteam), Ton (Huurdersraad Onder de Pannen) en Annelieke (PeelrandWonen). Op 7 maart van 10-12 uur. Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust. De koffie, thee en chocolademelk staan voor je klaar! Naast de partytent van PeelrandWonen is er ook een kraam van de bibliotheek. Tot ziens op 7 maart! Lees meer »

Kantoor gesloten

Geschreven op

Wij zijn van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari 2024 gesloten. Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Deze reparatieverzoeken worden vanaf maandag 27 februari weer opgepakt. Voor spoedmeldingen zijn wij wel bereikbaar. Lees meer »

Vacature directeur-bestuurder

Geschreven op

Bijdragen aan de woondromen van een persoonlijke, eigenwijze en nuchtere woningcorporatie? Het kan! Belangstelling voor deze vacature kan tot en met zaterdag 25 februari kenbaar worden gemaakt. Lees meer »

Contract Van der Meijs verlengd

Geschreven op

Ook de komende 5 jaar mogen wij voor het onderhoud rekenen op Van der Meijs. Wij hebben onze samenwerking voor het dagelijks onderhoud verlengd. Lees meer »

Adrie Tukker interim-bestuurder PeelrandWonen

Geschreven op

De Raad van Commissarissen van PeelrandWonen heeft Adrie Tukker per 1 maart 2023 benoemt als tijdelijk directeur-bestuurder. Zij neemt de taken over van Martijn van Straaten die de overstap maakt naar Omnia Wonen in Harderwijk. Het gaat om een tijdelijke benoeming totdat een nieuwe directeur-bestuurder bij PeelrandWonen begint. Deze wordt in de komende maanden geworven. Martijn zal deze maand zijn werkzaamheden overdragen aan Adrie. Lees meer »

Buurtkoffie smaakt naar meer

Geschreven op

“Het is toch een drempel om op kantoor langs te komen. Hier loop je makkelijk even naartoe voor wat vragen” aldus een echtpaar dat op 20 december onze partytent op de markt bezocht. Zo’n 25 mensen kwamen langs bij Hidde (Dorpsteam) en Anne, Hennie en Annelieke (PeelrandWonen). Het was leuk en zinvol om in gesprek te gaan over wonen en welzijn. In maart 2023 vindt u ons opnieuw op de markt. Komt u ook? De koffie staat klaar! Lees meer »

Martijn van Straaten vertrekt bij PeelrandWonen

Geschreven op

Per 1 maart 2023 maakt onze directeur-bestuurder, Martijn van Straaten, de overstap naar Omnia Wonen in Harderwijk in de rol van Manager Vastgoedsturing, Volkshuisvesting & Organisatie. Lees meer »

Energietoeslag

Geschreven op

Heeft u een inkomen tot 130% van de bijstand? Vraag dan een energietoeslag van €1300 aan. Dit kan tot 1 februari 2023. Hoe? U kunt een papieren formulier ophalen bij de gemeente Boekel. Of vul het digitale formulier van de gemeente Meierijstad in op de website. U kunt ook bellen naar 14 0413. Of stuur een mail naar inkomensvoorzieningen@meierijstad.nl Lees hieronder de voorwaarden. Lees meer »

Buurtkoffie tijdens de markt. Kom je ook?

Geschreven op

Op dinsdag 20 december staat de koffie voor je klaar. Ook is er thee, chocomel en iets lekkers. Van 10.00-12.00 uur ben je welkom! Je vindt ons op het St Agathaplein in een tent van PeelrandWonen. Kom gezellig even buurten met Hidde (Dorpsteam), Anne en Annelieke (PeelrandWonen)! Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust Lees meer »

Lezerspanel laaggeletterdheid geeft ons goede tips!

Geschreven op

Het lezerspanel laaggeletterdheid van Meierijstad nam teksten van PeelrandWonen onder de loep. Hierin zitten ook 2 inwoners uit Boekel. Zij gaven goede tips voor een heldere website en brieven. PeelrandWonen gaat hiermee aan de slag. In maart 2023 koppelen we de resultaten terug aan het lezerspanel. Lees meer »

Nieuwbouw Kloosterhof in Boekel van start

Geschreven op

De bouw van 20 sociale huurwoningen aan de Kloosterlaan in Boekel is gestart. Op het grasveld ter hoogte van Donkzicht verschijnen 10 eengezinswoningen en 10 appartementen. Alle woningen zijn ‘nul-op-de-meter’, wat betekent dat ze net zo veel energie opwekken als ze verbruiken. Op dinsdag 6 december werd de start van de bouw gevierd met een feestelijk moment. Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2023 opgeleverd. Lees meer »

Woensdag 7 december gesloten

Geschreven op

Op woensdag 7 december is ons kantoor gesloten. Reparaties kunt u uitsluitend via de website of de Woco-App indienen. Deze reparatieverzoeken worden vanaf de volgende dag opgepakt. Voor spoedmeldingen zijn wij wel bereikbaar. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend Toewijzen 2023

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2023. De overheid heeft de regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €808,06). Lees meer »

Start onderhoud/verduurzaming woningen Meidoornstraat Venhorst

Geschreven op

Deze maand starten de werkzaamheden om de woningen aan de Meidoornstraat duurzamer te maken. Ter voorbereiding was er op 9 november een opruim middag. Bewoners maakten hun zolders leeg en konden spullen in de container kwijt. Daarna was het tijd voor koffie en een appelflap. Lees meer »

Bespaartips energie

Geschreven op

Met deze energietips bespaart u al snel tientallen euro's per jaar! Lees meer »

Start nieuwbouw Kloosterhof

Geschreven op

In november start de bouw van de Kloosterhof: 10 grondgebonden woningen en 10 appartementen. Dit zijn sociale huurwoningen op de locatie Kloosterlaan tegenover Donkzicht. We verwachten de woningen in het najaar van 2023 op te leveren. De woningen adverteren we komend voorjaar op onze website. Lees meer »

Bijeenkomst voor huurders op 25 oktober

Geschreven op

Huurdersraad Onder de Pannen organiseert op 25 oktober om 19.00 uur een bijeenkomst in Nia Domo. Het thema energie armoede staat centraal. U bent als huurder van harte welkom! De koffie en appeltaart staan voor u klaar. Graag voor 20 oktober aanmelden via info@peelrandwonen.nl Lees meer »

Veel belangstelling inloop avond Donkzicht

Geschreven op

Op 11 oktober vierden we het 10 jarig bestaan van Donkzicht. 's Middags was er een muzikaal programma voor bewoners met Simone Slegers. Vanaf 17.00 uur stonden de deuren van Donkzicht open voor alle belangstellenden. Ruim 50 mensen kwamen een kijkje nemen. Lees meer »

Uitnodiging voor 10-jaar Donkzicht

Geschreven op

Donkzicht bestaat 10 jaar. En dat vieren we! Iedereen is welkom bij de open inloop. Kom ook een kijkje nemen op 11 oktober van 17-19 uur op de Kloosterlaan (54-76)! Lees meer »

Geslaagde Burendag

Geschreven op

Afgelopen weekend was het Burendag. In Boekel, Venhorst en Huize Padua was er in wel 15 buurten een hoop activiteit. Zo ook in de Essen, de Wilgen en op Donkzicht. Onderstaand lees je hoe de bewoners op de Essen er een mooi feestje van maakten. Lees meer »

Kom een gratis doe-het-zelf groen pakket halen op 24 september!

Geschreven op

Tegel eruit, groen erin? Wil jij je tuin ook iets groener maken? Kom dan a.s. zaterdagmiddag, burendag, langs op de Essen! Dan ontvang je een gratis doe-het-zelf groen pakket. Lees meer »

Een goede samenwerking met onze Huurdersraad

Geschreven op

Vandaag tekenden wij onze vernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de Huurdersraad. Lees meer »

Verdient jouw buurt ook wat lekkers met burendag?

Geschreven op

Burendag Op 23, 24 en 25 september is het burendag. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt. Veel mensen doen dan iets goed voor elkaar en voor de buurt. In Boekel, Venhorst en Huize Padua wordt burendag goed gevierd. Lees meer »

Taalcafé Boekel

Geschreven op

Taalcafé Boekel Hier kun je de Nederlandse taal oefenen. In een groepje. Met een kop koffie of thee. Elke dinsdag van 10.00-11.00 uur in de bibliotheek. (Nia Domo) Het is gratis! Lees meer »

Wil je (gratis) ondersteuning bij je financiën?

Geschreven op

Als je moeite hebt om maandelijks rond te komen, kunnen schuldhulpmaatjes je helpen. Zij begeleiden je met de financiën om schulden te voorkomen. Ook helpen ze je met het aanvragen van subsidies en toeslagen. Lees meer »

Energietoeslag minima

Geschreven op

Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten eenmalig 800 euro te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Dit voert de gemeente uit. Gemeente Meierijstad voert deze regeling ook uit voor inwoners van gemeente Boekel. Lees meer »

Aanvraag Burendag

Geschreven op

Wat is Burendag? Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Op 23, 24 en 25 september 2022 is het Burendag. Wil je samen met je buren iets leuks organiseren voor de straat of buurt? Lees meer »

Verzwaren hoofdzekering

Geschreven op

Veel van onze woningen ouder dan 20 jaar hebben 1 hoofdzekering van 25 ampère. Omdat we steeds meer apparatuur in huis hebben en vaak ook zonnepanelen op het dak kan het zijn dat die 25 Ampère te weinig is. Enexis netbeheer bied u kosteloos de mogelijkheid aan om deze 25 ampère zekering te verzwaren naar 35 Ampère. Lees meer »

Erfafscheidingen

Geschreven op

Vorig jaar organiseerden wij een prijsvraag rond uw woondromen. De winnende inzending had betrekking op erfafscheidingen rond de tuin en of daar iets voor geregeld kon worden door PeelrandWonen. Lees meer »

Wie heeft er voorrang?

Geschreven op

Hoe bepalen wij wie er voorrang heeft op een vrijkomende huurwoning. Klopt dit systeem nog wel? Of is het tijd voor iets nieuws? Lees meer »

Gebruikt u de WocoAPP al?

Geschreven op

Wat is WocoAPP? Met deze App maken we het onze huurders nog gemakkelijker om contact met ons op te nemen. Nooit meer zoeken naar een telefoonnummer, website of e-mailadres. U heeft met de WocoAPP alle informatie bij de hand. U kunt 24 uur per dag uw vraag stellen, of simpel en snel een reparatie melden. Lees meer »

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Geschreven op

Sinds het begin van de oorlog is er een grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne op gang gekomen. De gemeente ontvangt veel steunbetuigingen uit de gemeenschap en veel inwoners denken er over om thuis vluchtelingen op te vangen of hebben dat al gedaan; hartverwarmend en toont de sociale betrokkenheid van mensen. Lees meer »

Cijfers om TROTS op te zijn

Geschreven op

Elk jaar worden de woningcorporaties in Nederland met elkaar vergeleken. Bij PeelrandWonen zijn wij zeer trots op onze resultaten en gaan wij er vanuit deze mooie lijn ook de komende jaren vast te kunnen houden. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend toewijzen 2022

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2022. De overheid heeft regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €763,47) Lees meer »

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen samen verder aan de Kloosterlaan in Boekel

Geschreven op

De jarenlange samenwerking van woningcorporatie PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep wordt voortgezet aan de Kloosterlaan in Boekel. Daar verschijnen volgend jaar 20 sociale huurwoningen, op een mooie groene plek in de buurt van de Peelrandbreuk. Lees meer »

Duurzaamheidsvisie PeelrandWonen

Geschreven op

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit? Met deze vraag zijn we eind januari gestart. Een groep enthousiaste betrokkenen, waaronder meerdere huurders, waterschap Aa en Maas, gemeente Boekel, Ecodorp Boekel en ook verschillende ketenpartners, heeft met ons samengewerkt om Lees meer »

Rookmelders in alle woningen

Geschreven op

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit dus ook voor bestaande bouw. Dat betekent dat wij in alle woningen rookmelders gaan aanbrengen. Lees meer »

Terug naar boven